Bedrijfscatering

Het bedrijfsrestaurant is de plek waar collega’s elkaar ontmoeten, nieuwe energie krijgen en inspiratie op doen. Een plek waar werknemers graag komen. Niet alleen voor de bedrijfslunch, maar ook voor een overleg of een spontane kop koffie met een collega.

Gezond eten is een mindset die gerealiseerd kan worden door mensen bewust te maken van de voordelen van een gezonde levensstijl. Onze koks koken elke dag vers op locatie en verleiden de lunchgasten met gezonde, eerlijke en lekkere gerechten.

Onze medewerkers worden begeleid en geïnspireerd door onze eigen foodpioneers: een team van uitmuntende chefs die begeleiden, inspireren en motiveren op culinair gebied.

Bedrijfscatering met een missie

Het is onze missie om mensen te verleiden te kiezen voor een verantwoorde en vitale levensstijl. In onze bedrijfscatering vertaalt deze missie zich in de volgende pijlers:

Vitale werknemers

Wij weten als geen ander dat goed, lekker en gezond eten en drinken bijdragen aan tevreden en vitale medewerkers. En een vitale werknemer is een productievere werknemer. Wij stellen onszelf daarom tot doel om onze gasten dagelijks te verrassen en te verleiden tot een verantwoorde keuze.

Verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt een grote rol in het behoud van onze planeet. Bij VITAM doen we er alles aan om voedselverspilling tegen te gaan, maken we gebruik van lokale producten en geloven we in circulair ondernemen.

Bevlogen personeel

Door middel van kookstudio’s, trainingen en recepturen stimuleren wij onze collega’s om zelf heerlijke gerechten te bedenken en te creëren. Deze aanpak leidt tot een hoge gastvrijheidsbeleving in onze restaurants. Doordat wij in ons personeel geloven neemt het zelfvertrouwen toe en gaan zij stralend en vol energie te werk.

Maatwerk

In ons catering bedrijf zul je geen standaardconcepten, formules of huislabels vinden. Wij zijn van mening dat een bedrijfsrestaurant perfect moet aansluiten bij de cultuur van een organisatie en gaan daarom elke samenwerking aan op basis van maatwerk.Samen met de opdrachtgever bespreken wij de mogelijkheden en creëren zo een persoonlijke oplossing voor elk bedrijf.

Missie in actie

Wij houden het niet alleen bij mooie woorden, maar ondernemen ook daadwerkelijk actie om onze missie om te zetten in actie. Zo maken wij het verschil:

Flessen

Good food

Als gezonde cateraar zijn wij altijd op zoek naar verbetering van ons assortiment. Good Food is op vier kernwaarden gebaseerd: verantwoord, zorg voor dier en milieu, huisgemaakt en het gebruik van natuurlijke ingrediënten.

Women holding delicious fresh vegetables

Circulair Ondernemen

Onder circulair ondernemen verstaat VITAM het duurzaam beheer van natuurlijke bronnen, het beperken van voedselverspilling en het optimaliseren van reststromen. Een goed voorbeeld is Parkcafé Groen:

DSC_1240

Meer Groente en Fruit

Wij verleiden onze gasten ook om minder vlees en meer groente en fruit te laten eten. In 2017 hebben we bijvoorbeeld de Ookworst ontwikkeld. De worst bevat minder, maar smaakvoller vlees van lokale herkomst en beschikt over meer vezels door de toevoeging van Nederlandse quinoa.

waterput3

Feel Good

Middels diverse sociale initiatieven dragen wij ons steentje bij en geven wij graag iets terug aan de maatschappij. Zo schenken we in al onze restaurants EARTH water in en steunen wij Villa Pardoes met de verkoop van onze Pardoes salade.

Social Return

Werken en het vinden van een baan is soms niet voor iedereen gemakkelijk of vanzelfsprekend. Daarom nemen wij al jaren onze courgettes, tomaten, paprika’s en aubergines af van Zorgboerderij Kwekerij Osdorp en wordt meer dan een derde van onze patisserie gemaakt door Koekenbakkerij ’t Möpke.

Verspilling-1600-x-600

Food Waste

Voedselverspilling is niet meer van deze tijd. VITAM neemt haar verantwoordelijkheid en probeert op innovatieve wijze een steentje bij te dragen. Zo presenteren wij beleg zoveel mogelijk zonder plastic verpakkingen en promoten wij het gebruik van misvormde groenten in onze restaurants.

Zij kozen voor VITAM

Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij onze missie en kiezen ervoor hun werknemers te verleiden voor een verantwoorde en vitale levensstijl. Zij kozen voor VITAM:

Klaar voor gezonde bedrijfscatering?

Enthousiast geworden over de voordelen van een vitale en verantwoorde bedrijfscatering?

Laatste nieuws en blogs

  • Mooi begin van 2019 met de start bij TU/e!

    Na het doorlopen van een Europese aanbesteding is de gunning voor de Food & Beverages services van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) definitief. Vanaf 1 januari 2019 zullen wij verantwoordelijk zijn voor de exploitatie van alle Foodoutlets en banqueting activiteiten bij de TU/e. […]

  • Op plek 8 in de Top 25 Grootste Cateraars 2018!

    De Top 25 Grootste cateraars van Nederland biedt een goed inzicht in de stand van zaken in de branche. Er is dit jaar geïnvesteerd in duurzaamheid en circulariteit. Als het aan onze Top 25 ligt, wordt Nederland steeds duurzamer, gezonder en vitaler. […]

  • Samen van start met Stichting Kind en Voeding

    Op 20 juni 2018 hebben we de samenwerkingsovereenkomst met Stichting Kind en Voeding getekend. Vanaf september 2018 zullen zij ons lesprogramma Harry@school verwerken in hun lesmateriaal voor basisscholen en kinderdagverblijven. […]

Onze prijzenkast

Naast het vertrouwen van bedrijven, hebben wij door de jaren heen ook meerdere prijzen gewonnen op het gebied van duurzaamheid en gezonde voeding.