Bedrijfscatering

Het bedrijfsrestaurant is de plek waar collega’s elkaar ontmoeten, nieuwe energie krijgen en inspiratie op doen. Een plek waar werknemers graag komen. Niet alleen voor de bedrijfslunch, maar ook voor een overleg of een spontane kop koffie met een collega.

Gezond eten is een mindset die gerealiseerd kan worden door mensen bewust te maken van de voordelen van een gezonde levensstijl. Onze bedrijfscatering draagt hieraan bij. Zo koken onze koks elke dag vers op locatie en verleiden zij de lunchgasten met gezonde, eerlijke en lekkere gerechten.

Onze medewerkers worden begeleid en geïnspireerd door onze eigen foodpioneers: een team van uitmuntende chefs die begeleiden, inspireren en motiveren op culinair gebied.

Bedrijfscatering met een missie

Het is onze missie om mensen te verleiden te kiezen voor een verantwoorde en vitale levensstijl. In onze bedrijfscatering vertaalt deze missie zich in de volgende pijlers:

Vitale werknemers

Wij weten als geen ander dat goed, lekker en gezond eten en drinken bijdragen aan tevreden en vitale medewerkers. En een vitale werknemer is een productievere werknemer. Binnen onze bedrijfscatering stellen wij onszelf tot doel om onze gasten dagelijks te verrassen en te verleiden tot een verantwoorde keuze.

Verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt een grote rol in het behoud van onze planeet. Binnen onze bedrijfscatering doen we er alles aan om voedselverspilling tegen te gaan, maken we gebruik van lokale producten en geloven we in circulair ondernemen.

Bevlogen personeel

Door middel van kookstudio’s, trainingen en recepturen stimuleren wij onze collega’s om zelf heerlijke gerechten te bedenken en te creëren. Deze aanpak leidt tot een hoge gastvrijheidsbeleving in onze restaurants. Doordat wij in ons personeel geloven neemt het zelfvertrouwen toe en gaan zij stralend en vol energie te werk.

Maatwerk

In ons catering bedrijf zul je geen standaardconcepten, formules of huislabels vinden. Wij zijn van mening dat een bedrijfsrestaurant perfect moet aansluiten bij de cultuur van een organisatie en gaan daarom elke samenwerking aan op basis van maatwerk.Samen met de opdrachtgever bespreken wij de mogelijkheden en creëren zo een persoonlijke oplossing voor elk bedrijf.

Missie in actie

Met onze bedrijfscatering houden we het niet alleen bij mooie woorden, maar zetten we stappen om onze missie om te zetten in actie. Zo maken wij het verschil:

Flessen

Good food

Als gezonde cateraar zijn wij altijd op zoek naar verbetering van ons assortiment. Good Food is op vier kernwaarden gebaseerd: verantwoord, zorg voor dier en milieu, huisgemaakt en het gebruik van natuurlijke ingrediënten.

Women holding delicious fresh vegetables

Circulair Ondernemen

Onder circulair ondernemen verstaat VITAM het duurzaam beheer van natuurlijke bronnen, het beperken van voedselverspilling en het optimaliseren van reststromen. Een goed voorbeeld is Parkcafé Groen:

DSC_1240

Meer Groente en Fruit

Wij verleiden onze gasten ook om minder vlees en meer groente en fruit te laten eten. In 2017 hebben we bijvoorbeeld de Ookworst ontwikkeld. De worst bevat minder, maar smaakvoller vlees van lokale herkomst en beschikt over meer vezels door de toevoeging van Nederlandse quinoa.

waterput3

Feel Good

Middels diverse sociale initiatieven dragen wij ons steentje bij en geven wij graag iets terug aan de maatschappij. Zo schenken we in al onze restaurants EARTH water in en steunen wij Villa Pardoes met de verkoop van onze Pardoes salade.

Social Return

Werken en het vinden van een baan is soms niet voor iedereen gemakkelijk of vanzelfsprekend. Daarom nemen wij al jaren onze courgettes, tomaten, paprika’s en aubergines af van Zorgboerderij Kwekerij Osdorp en wordt meer dan een derde van onze patisserie gemaakt door Koekenbakkerij ’t Möpke.

Verspilling-1600-x-600

Food Waste

Voedselverspilling is niet meer van deze tijd. VITAM neemt haar verantwoordelijkheid en probeert op innovatieve wijze een steentje bij te dragen. Zo presenteren wij beleg zoveel mogelijk zonder plastic verpakkingen en promoten wij het gebruik van misvormde groenten in onze bedrijfscatering.

Zij kozen voor bedrijfscatering van VITAM

Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij onze missie en kiezen ervoor hun werknemers te verleiden voor een verantwoorde en vitale levensstijl. Zij kozen voor bedrijfscatering van VITAM:

Klaar voor gezonde bedrijfscatering?

Enthousiast geworden over de voordelen van een vitale en verantwoorde bedrijfscatering?

Laatste nieuws en blogs

  • 2018, helemaal geen flauw jaar! (+ recept)

    Bijna iedereen (85% van de Nederlanders) eet te veel zout. En ook al let je op het zout dat je dagelijks toevoegt aan je maaltijd, je overschrijdt het maximum zonder dat het doorhebt.&nbs […]

  • Culinair talent ontspruit bij Villa Pardoes

    Al jaren dragen wij Villa Pardoes in Kaatsheuvel een warm hart toe. Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantie aan gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind. Met de verkoop van de Pardoes salade in de VITAM restaurants doneren wij jaarlijks een bedrag aan Villa Pardoes. En daarmee kunnen veel gezinnen genieten van een onvergetelijke – en vooral onbezorgde – vakantie. […]

  • Eet als een Italiaan! (+ recept)

    In Italië weten ze wat genieten is! Ze zien de maaltijd écht als moment van ontspanning en daar nemen ze – samen met familie en vrienden –uitgebreid de tijd voor. Italiaanse gerechten kenmerken zich vooral door eenvoud: het draait om pure smaken en verse ingrediënten van de beste kwaliteit. […]

Onze prijzenkast

Naast het vertrouwen van bedrijven, hebben wij door de jaren heen ook meerdere prijzen gewonnen op het gebied van duurzaamheid en gezonde voeding.

Contactformulier Bedrijfscatering

Ben je benieuwd wat VITAM voor de catering in jouw bedrijf kan betekenen? Wil je eens kennismaken of samen sparren over de mogelijkheden van gezonde bedrijfscatering voor jouw locatie? We worden enthousiast van nieuw contact! Vul onderstaand formulier in, dan nemen we binnen 2-3 werkdagen contact met je op.