Skip to content
medium (17)-1

In de spotlight: de Vitam kroket!

9 okt 2020 ||

9 oktober is het Nationale Krokettendag, goede reden om onze Vitam kroket eens in de schijnwerpers te zetten. Je kent ons als ambassadeur van gezond eten, maar ook wij vinden dat een lekker kroketje af en toe moet kunnen! Het goede nieuws: je kunt zorgeloos genieten van deze ‘guilty pleasure’, want de Vitam kroket is gemaakt van biologisch rundvlees van Nederlandse runderen.

We ontwikkelden de kroket samen met onze vrienden van Ko-Kalf, een biologisch rundveebedrijf op de Veluwe, met grote focus op dier- en milieuvriendelijkheid. Ze houden daar - op volledig biologische wijze - koeien van het ras Fleckvieh, afkomstig uit het Alpengebied. Dit ras staat bekend om de levering van topkwaliteit melk én vlees. In de zomer lopen de dieren in de wei, ’s winters leven de dieren in een fijne stal met volop bewegingsvrijheid en frisse lucht. En als je dat weet, eet zo’n kroketje toch extra lekker weg!

Vitam kroket + mosterd

Good Food producten

De Vitam kroket is één van de producten uit onze ‘Good Food’ lijn, die gebaseerd is op vier kernwaarden: verantwoord, zorg voor dier en milieu, natuurlijke ingrediënten en huisgemaakt. Stuk voor stuk onderscheidende producten met een goed verhaal. Andere voorbeelden zijn de 100% natuurlijke oliën van Walter Abma, de lekker vezelrijke koeken van Koekenbakkerij ’t Möpke (onderdeel van Philadelphia zorg) en de Vitam tomatenketchup, bereid met 70% minder suiker en 60% minder zout. De tomaten komen van Kwekerij Osdorp, een zorgboerderij waar ze o.a. dak- en thuislozen, verslaafden en mensen met een lichamelijke beperking begeleiden in hun werk.

 

Dat smaakt naar meer!

Je merkt het, we zijn trots op onze Good Food producten. Dat komt omdat ze prachtig passen bij onze missie om onze mensen met lekker eten en drinken te verleiden tot een verantwoorde en gezonde levensstijl.

Van Good Food heb je nooit genoeg!

Moederdag Good Food - facebook

 

Meer weten over duurzame eetgewoontes? Download het e-book:

E-book doe mij maar vega