Skip to content
medium (2)-1

Minimal waste week #dag 5

18 jan 2019 |

Roland:  Mijn laatste blog, want vandaag is het de afsluiter van onze werkweek. Omdat het bedrijfsrestaurant in het weekend over het algemeen gesloten is, willen we op vrijdag zo veel mogelijk verwerken van wat er nog ligt. Daarom is ons thema op vrijdag: ‘dwars door de koelkas’, waarbij het de sport is om de voorraden zo leeg mogelijk achter te laten. Met soepen en salades kan je vaak al veel verwerken. Hierbij wat extra suggesties van wat je kan doen met restjes groenten:

Komkommer: Zelf inmaken, smoothie met appel en munt, in smaakwater voor bij vergaderingen. In de zomer een groene gazpacho.

Tomaat: Zelf drogen, verse pastasaus, tomatensalsa, chutney of relish.

Wortel: worteltjestaart of cake, wortel-humus, loempia’s.

VITAM Saladebar

Spinazie: In een frittata, hartige taart met zalm, spinaziesaus voor bij ravioli

Boerenkool: Groene smoothie, chips, boerenkool-couscoussalade met een tahindressing.

Courgette: uithollen en vullen met gehakt en tomatensaus (die zelfgemaakte 😉), courgettepasta, courgettecake.

Sla: slasoep met avocado, rucola-pesto, slacrème (heerlijk bij vis), gegrilde sla.

En je zult zien: als de voorraden je culinaire inspiratie worden, ga je vanzelf op zoek naar nieuwe recepten en combinaties en ga je dus creatiever en inventiever koken. En dat zorgt er weer voor dat ook je gast iedere dag verrast wordt.

Voor mij is minimal waste alles behalve een ‘moetje'; het is vanzelfsprekend en het maakt mijn werk extra leuk. Iedere dag is anders, we maken er samen een feestje van! En dat plezier straalt weer af op het hele team en onze gasten. Je merkt ook dat ook zij er steeds meer open voor staan om nieuwe gerechten te proberen en bijzondere combinaties te proeven. Daarom daag ik al mijn collega’s uit om van minimal waste ‘a way of cooking’ te maken. En deel vooral ook je inspiratie met elkaar. Daar kan geen kookboek tegenop. Veel plezier!

IMG_4127

Circulaire groet,

Roland

Lees alle artikelen uit de blogserie Minimal waste week:
dag 1 | dag 2 | dag 3 | dag 4 | dag 5


 

Benieuwd hoe je van jouw werkomgeving een gezonde(re) plek kan maken? Download de gratis whitepaper Vitaliteit op de (thuis)werkvloer!

Download whitepaper: Vitaliteit op het werk