Skip to content

Stichting Vitam Doet Goed

Het is de missie van Vitam om mensen – met lekker eten en drinken – te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl. En daar beginnen we het liefst bij de jongere generatie al mee.

OVER

Stichting Vitam Doet Goed is opgericht met als doel kinderen alles te leren over een gezonde en verantwoorde levensstijl; waarom het belangrijk is, wat dan precies gezond is, maar vooral hoe lekker én leuk het is om gezond te leven! Samen met vrijwilligers en partners organiseert de stichting jaarlijks verschillende activiteiten om kinderen op speelse wijze bewust te maken van het belang van gezonde voeding en voldoende ontspanning en beweging in hun dagelijks leven.

Of het nou gaat om een kookworkshop voor kinderen, een moestuin aanleggen op een basisschool of een lesprogramma over gezonde voeding, alle activiteiten hebben dezelfde kernwaarden: kinderen, educatie en vitaliteit. Wij vinden dat je nooit te jong of te oud bent om te leren. Daarom richt de stichting zich op alle kinderen en jong volwassenen van drie tot zestien jaar.

Harry@School3

Harry@school

In het lesprogramma maken de kinderen kennis met Harry Covèrt, een stripfiguur dat op speelse en laagdrempelige wijze vertelt wat het belang van groente en fruit is en waar ze vandaan komen. Harry is een groene boon uit Kenia die elke dag met het vliegtuig naar Nederland komt. In het eerste stripverhaal gaat Harry op avontuur naar de Noordpool, waar hij de smeltende ijskappen redt van de ‘fat boys’.

Nieuwsgierig geworden naar het hele stripverhaal? Download hier de strip

“Ik had nog nooit een smoothie gedronken, maar ik vind het superlekker! Je proeft niet eens dat er spinazie in zit”, aldus een van de jonge deelnemers van het lesprogramma Harry@School. Dát is waar Stichting Vitam Doet Goed om draait; op een leuke manier meer leren over een gezonde en verantwoorde levensstijl. En dat begint al bij de jeugd, want dan valt er de grootste gezondheidswinst te behalen!

Wil je meer weten over Stichting Vitam Doet Goed? Klik dan hier.