Skip to content
medium (8)-1

PERSBERICHT – Prijzenregen voor Vitam tijdens Horecava

10 jan 2019 ||

Erepodium tijdens De Lekkerste Wedstrijden en béste Foodservice bedrijf binnen catering. 

Het was voor Vitam een bijzonder succesvol Horecava in de RAI, waar de ondernemende cateraar meerdere malen in de prijzen viel. De stamppot Winter Wonderland van Vitam chef Rob Kramer werd het ‘Lekkerste Stamppotje met minder zout’ en de Vis op het droge van zijn collega Juriaan Swanink werd bekroond tot de ‘Lekkerste Maaltijdsalade’.

Naast hen op het erepodium stonden de Vitam chefs Peter Nass en Roland Biermans, die de tweede plaatsen veroverden met hun stamppot, broodje en maaltijdsalade. Daarnaast mocht Vitam de Foodservice award binnen de categorie catering in ontvangst nemen: een waardering van de lunchgast die vooral de gastgerichtheid van de cateraar prijst. 

Vitale verleiding tijdens de Lekkerste wedstrijden

Dat de Vitam chefs zo goed scoorden tijdens de Lekkerste Wedstrijden is voor de bedrijfscateraar een omlijsting van haar missie om mensen te verleiden te kiezen voor een verantwoorde en vitale levensstijl. De wedstrijd voor De Lekkerste Stamppot werd dit jaar voor het eerst toegevoegd op de horeca-vakbeurs. Het is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Nierstichting met als doel de Nederlandse horeca bewuster te maken van koken met minder zout. Dat een ‘zoutbewust’ stamppotje vooral lekker is, bewijst Robs creatie met pompoen, brandnetel, fetakaas en nootjes. De tweede plek in diezelfde wedstrijd werd ingenomen door de Opperdoes van Peter met – uiteraard – Opperdoesaardappel, groene asperges en kabeljauw.

Roland haakte met zijn puur plantaardige broodje Message in a bottle op basis van jackfruit aan op de veganistische trend. Dat hij – na 3 jaar op rij de wedstrijd voor het Lekkerste Broodje te winnen – als nummer 2 eindigde, vond hij allerminst erg. Hij moest namelijk zijn meerdere erkennen in zijn 18-jarige dochter, die ook regelmatig haar culinair talent in de Vitam keuken laat zien. De volgende dag bewees hij overigens weer hoe lekker vegan eten kan zijn: zijn Mai Thai met gepekelde en gerookte watermeloen was wederom goed voor een tweede plek in de wedstrijd voor de Lekkerste Salade. Een eerste plek was er in die wedstrijd voor zijn collega Juriaan: met zijn Vis op het droge van o.a. biet en makreel blies hij de jury omver met een explosie van smaak, kleur en structuur.

 

Prijzenregel Horecava

De Vitam chefs, de creaties, de prijzen

Meest gastgerichte cateraar

In het InnovationLAB op de Horecava werd ook de uitslag van de eerste editie van de Foodservice Award bekend gemaakt, een initiatief van Q&A in samenwerking met Horecava. Zo’n 20.000 consumenten gaven hun mening over Foodservice bedrijven op diverse aspecten, met een gemiddelde waardering van 7,06.

Vitam won in de categorie catering met een gemiddelde van 7,92. Gasten waarderen vooral de klantvriendelijkheid en service in de meer dan 200 restaurants van Vitam.

 

Prijzen Horecava

Alle categorie-winnaars van de Foodservice Award

 

Benieuwd hoe je van jouw werkomgeving een gezonde(re) plek kan maken? Download de gratis whitepaper Vitaliteit op de (thuis)werkvloer!

Download whitepaper: Vitaliteit op het werk