Skip to content

Samen met Social Impact Maker breiden wij onze Good Food-lijn uit

8 nov 2021 ||

Als ondernemende facilitaire horecadienstverlener werken we graag samen met organisaties, opleidingen en stichtingen met wie we de wereld van eten en drinken samen verder vernieuwen en verduurzamen. Altijd vanuit onze visie ‘vitale mensen in een vitale wereld’. Het voelde voor ons dan ook als een uitgelezen kans om ons te verbinden aan Social Impact Maker (SIM).

Social Impact Maker

Uit de cijfers blijkt helaas dat bijna de helft van alle ex-gedetineerden in Nederland binnen twee jaar weer in de gevangenis belandt. En daar wil Social Impact Maker iets aan doen. SIM gelooft in een tweede én derde kans en is ervan overtuigd dat de rol van werk cruciaal is voor een succesvolle re-integratie in de samenleving. Daarom biedt Social Impact Maker (ex-)gedetineerden werkgelegenheid in de gevangenis door hun de mogelijkheid te bieden koffie, thee en koekjes te maken. Zo krijgen zij een eerlijke kans op een goede terugkeer in de samenleving.

“Toen ik jong was, heb ik zelf een aantal keer vastgezeten. Uiteindelijk heb ik mijn leven de goede richting op weten te draaien toen ik het vertrouwen kreeg van een ondernemer die mij een baan aanbood in een van zijn ijssalons.” – Jemuel Lampe, oprichter van de sociale organisatie.

Good Food

Wij hebben veel waardering voor het initiatief van Social Impact Maker, dat goed past bij onze missie en visie. Daarom hebben wij ervoor gekozen deze partij te betrekken bij de uitbreiding van het Good Food-assortiment. Good Food is onze eigen productlijn die bestaat uit zelf ontwikkelde of door ons geselecteerde producten die bijdragen aan onze visie en staan voor de gezondere, duurzamere en/of sociale keuze. Kortom, goed eten dat smaakt naar meer!

Met trots lanceren wij deze maand een brownie, een vegan brownie, vegan bananencake en 100% pindakaas. Deze producten worden gemaakt met (ex-)gedetineerden door Jailbird Bakery. Ook werken we momenteel samen aan de ontwikkeling van onze eigen granolabar en aan zongedroogde tomaten van overschotten tomaten uit het seizoen.

Koffiebranderij ZaanstadKoffiebranderij in Zaanstad

Samenwerking

Wij hebben elkaar gevonden in overeenkomende kernwaarden, zoals vers en voedzaam en het vermijden van onnodige toevoegingen. De koffielijn van Social Impact Maker sluit met haar 100% biologische en fair trade producten perfect aan op onze missie en productlijn Good Food. Een bijzondere en veelbelovende samenwerking waar we heel blij mee zijn!

Wil je meer weten over Good Food, kijk dan hier