Catering met lokale producten

Vers, duurzaam en lekker!

Bij Vitam werken we samen met onze opdrachtgevers aan een gezonde, lekkere en duurzame invulling van de dienstverlening voor onze gasten. We kiezen dan graag voor lokale producten in het assortiment. Waarom? Lees hier de voordelen van lokale inkoop in het bedrijfsrestaurant:

  • We stimuleren de lokale economie, bijvoorbeeld door bij lokale bakkerijen brood en banket in te kopen.
  • We maken duurzame keuzes samen met lokale partijen zoals Floating Farm en door groente en fruit uit de lokale volle grond te gebruiken.
  • Er zijn minder transportbewegingen nodig, waardoor de producten verser aankomen in het restaurant en er ook nog eens minder foodmiles worden afgelegd.
  • Elke regio heeft haar eigen specialiteiten waar de inwoners trots op zijn – die zien ze natuurlijk graag terug in het bedrijfsrestaurant! Denk aan het witte goud uit Venlo of het fruitige Flevosap uit de omgeving van Lelystad.
  • Lokaal is natuurlijk veel lekkerder, omdat je weet waar het vandaan komt. 
     
Gemeente Venlo-saladebar

Lokale inkoop bij gemeente Venlo

Vitam verzorgt sinds 2016 de catering bij gemeente Venlo. De gemeente hecht veel waarde aan lokale inkoop: producten uit de omgeving Venlo. Vitam is hierin de partner die meedenkt en meebeweegt om lokale ondernemers te steunen.

Daarom werken we met versproducten van lokale groente- en fruittelers en snijden we dagelijks vers brood van een lokale bakker, die zijn eigen graanveld heeft. Daarnaast hebben we recent nieuwe leveranciers verwelkomd, namelijk De Greunteboer en Zuivel van nu. Hiermee realiseren we dat 32% van onze totale inkoop bij de gemeente van lokale leveranciers komt.

Lokale inkoop bij gemeente Lelystad

Sinds juni 2020 verzorgt Vitam de bedrijfscatering bij gemeente Lelystad. Omdat we inkopen bij groothandelaren Lelystadse Boer en Groenteproducties Flevoland, realiseren we grote aantallen groente en fruit van lokale bodem. In de koffiebar van het Stadhuis bieden we verse lokale koffie aan van branderij ‘Man met baard’ uit Lelystad. Daarnaast serveren we in het restaurant  Flevosap en bieden we bij de vergaderarrangementen gebak van de lokale bakker en maken we een knipoog naar ons lokale assortiment met de taartjes ‘Lelystads lekkerding’.

Man met de baard

Heb jij mooie producten en wil je met ons samenwerken?

Ben je op zoek naar een cateraar die maximaal gebruik maakt van wat de natuur brengt, heb je net als Floating Farms een bijzonder initiatief óf ben je een leverancier die één van onze locaties kan voorzien van de mooiste lokale producten? Dan maken we graag kennis met jouw organisatie. Vul onderstaand contactformulier in en we nemen contact met je op.