Skip to content

Een dag met de Food Pioneers

6 mrt 2024 |

Lekker eten en drinken. Daar draait het om. Langs onze lat van vers, seizoensgebonden en gezond. Daar zorgen de Vitammers op onze locaties iedere dag weer voor. Dat vraagt om inspiratie. En innovatie. Daarom delen we volop ideeën en recepten met elkaar. En we hebben de Food Pioneers: een team van tien chef-koks van Vitam met veel culinaire kennis en ervaring. Het is hun doel om alle medewerkers te inspireren om steeds weer met het meest creatieve aanbod te komen. Door recepten te ontwikkelen en te delen, collega’s te trainen en tips te geven voor het voorkomen van verspilling. Is er een grootschalig evenement? Ook dan kunnen zij culinaire ondersteuning bieden. Daarnaast ontwikkelen de Food Pioneers samen met het concept- en innovatieteam nieuwe concepten en modules die passen binnen de visie van Vitam en aansluiten bij de trends in de markt.

 

Een dag vol innovatie

Food Pioneers 9582Om steeds weer inspiratie te kunnen bieden en bijzondere nieuwe culinaire creaties te maken, moet je in beweging blijven. Dus zijn de Food Pioneers continu bezig met innoveren en experimenteren. Met nieuwe kooktechnieken, ingrediënten en bijzondere smaken. In hun dagelijks werk, maar ook door samen te komen en elkaar te inspireren. Daar organiseren zij inspiratiesessies voor. Een paar weken geleden vond weer een sessiedag plaats. Hoe zo’n dag eruitziet? Die begint met een informeel ontvangst en een korte theoretische training. En daarna snel aan de slag in de keuken. De groep werd opgedeeld in kleinere teams, met een opdracht per team. Stuk voor stuk uitdagende opdrachten met veel ruimte voor creativiteit. Van een snel en hip gerecht voor een jonge doelgroep, een gerecht gemaakt van lokale ingrediënten tot een plantaardige maaltijd. Vol passie, stomende pannen en heerlijke geuren werd er gewerkt aan de gerechten waarvan de samenstelling ter plekke werd bedacht. Dát is creatief zijn. En ondernemend.

 

Met verbluffende resultaten

VITAM 9785De resultaten waren indrukwekkend, zowel qua smaak als presentatie. Er werd kritisch geproefd van de gerechten; onder andere een hartige croissant met doperwtenspread, limoenrasp en kokos, een gezonde kapsalon met oesterzwammen en paprika, een ‘guilty pleasure’-spies met spruiten, ui en paprika en een vegan rendang op basis van spitskool en uien. Natuurlijk lichtten alle Food Pioneers hun keuzes aan elkaar toe. De reacties waren enthousiast. Allemaal mooie gerechten waarvan de recepten worden gedeeld met de locaties, zodat er nog meer mensen van kunnen genieten.

Het was een mooie dag waarop alles draaide om lekker eten en drinken en vernieuwing. Met bewust gekozen ingrediënten. It’s Good Doing Food.