Skip to content

Nieuwe kruiden in het Vitaminibos

22 mrt 2024 |

Het Vitaminibos in Schijndel. Onderdeel van het voedselbos waaraan we ons als bewuste cateraar hebben verbonden. En dat het grootste productievoedselbos van Nederland gaat worden. Dat geldt niet voor het Vitaminibos; de naam zegt alles. Maar dit kleinere bos is zeker niet minder waardevol voor de natuur. Er groeien eetbare planten, struiken en bomen, en er worden meerjarige kruiden en bloemen geplant voor meer biodiversiteit voor onder andere (nacht)vlinders, bijen, zweefvliegen en hommels. Maar vooral gewassen om van te oogsten, zoals de keukenkruiden salie, tijm en rozemarijn.

Image (1)En daar willen we er graag meer van zien. Dus hebben we vandaag de kruidenwal aangelegd. Op deze wal hebben we uiteenlopende kruiden aangeplant, zoals munt (diverse variëteiten), duizendblad, vrouwenmantel, dropplant, daglelie en bosaardbei. Verwachting is dat deze kruidenplanten snel en veel oogst zullen opleveren. Zo kunnen bezoekers van het Vitaminibos kennismaken met deze (onbekende) soorten, en natuurlijk kijken we ernaar uit om te gaan uitproberen wat we met de kruidensoorten kunnen in onze restaurants.

Eerst experimenten en leren dus. En bij succes kunnen verschillende kruidenplanten ook worden aangeplant in het productievoedselbos van Schijndel. Zodat we deze kunnen gebruiken in de lekkere gerechten en dranken in onze restaurants en koffiebars.

Laat het zonnetje maar komen, dan kan het groeien beginnen!