Skip to content
medium (2)

Zeewier, het groene goud!

Minder zout eten. Dat is ons doel dit jaar. 85% van alle Nederlanders eet namelijk te veel zout. Zeewier is een natuurlijke en gezonde smaakversterker, rijk aan eiwitten en ijzer. Zeewaar – de nieuwe toevoeging aan onze Smaaktafel - combineert die voedingsstoffen met de unieke smaak van verschillende zeegroenten en zeekruiden. De Zeewiermix van Zeewaar bevat 75% kalium vs. 25% sodium en bevat dus meer ‘gezond ’ dan ongezond zout.

Zeewier

Vitam voegt niets toe!
Dit jaar voegen we zo min mogelijk zout aan onze gerechten toe. Zout verhoogt de bloeddruk en kan schade aan je nieren veroorzaken. Daarover willen we bewustwording creëren bij de duizenden lunchgasten die we iedere dag in onze restaurants verwelkomen. Dat doen we samen met onze partners van de Nierstichting.

Wat voeg jij toe?
Met natuurlijke smaakmakers, kruiden en specerijen verleiden we onze gasten tot een verantwoorde en vitale levensstijl. Dat is immers onze missie! Daarom vind je in onze restaurants de Smaaktafel, zodat iedereen zelf kan bepalen wat hij of zij toevoegt: smaakvolle olie, azijn, specerijen of verse kruiden en cress-soorten. Daar voegen we nu dus Zeewaar aan toe, een gezond alternatief voor zout. 

Pop-up - Smaaktafel (2)

 

Van waar Zeewaar?
Zeewaar is de 1ste zeewierboerderij in Nederland en opgericht door twee enthousiaste dames Jennifer Breaton en Rebecca Wiering. Zeewaar gelooft in duurzame zeewierteelt omdat het goed is voor mens én milieu. Als onderwater regenwoud is zeewier van het grootste belang voor de planeet. Het neemt C02 op, ademt zuurstof uit, het filtert zeewater, vormt kraamkamers, en beschermt de kust tegen erosie.

Meer lezen over duurzamere eetgewoontes? Download het E-book 'Doe mij maar vega!':E-book doe mij maar vega