Laat de zoutmolen maar in je keukenkast staan!
85% van de Nederlanders eet meer zout dan de aanbevolen maximum hoeveelheid van 6 gram per dag. We weten dat te veel zout niet goed is voor onze gezondheid. In de producten die we in de supermarkt halen, zit vaak al veel zout verwerkt. Daardoor zitten we al snel boven de maximum hoeveelheid zout per dag.
Samen met de Nierstichting probeert Vitam mensen bewust te maken van hun zoutgebruik. Het is voor veel mensen een standaard actie voordat ze een gerecht proeven: een draai aan de zoutmolen geven. Daarom laten we in onze restaurants maar al te graag de zoutvaten weg op tafel.
Ben jij al bewust bezig met het minder toevoegen en eten van zout? Dit onderstaande dagmenu met een ontbijt, lunch, avondmaaltijd en dessert zorgt dat je ver onder het maximum aanbevolen gram zout blijft op een dag! In plaats van alles kant-en-klaar in de supermarkt te kopen, ga je nu zelf aan de slag met het maken van granola of een paprikaspread! En je zal zien dat zoutbewust eten ook lekker kan zijn, bewijzen onze zoutbewuste recepten.
Tip! Laat de zoutmolen in de keukenkast en zet hem niet standaard meer op tafel.
Zoutbewust dagmenu
Ontbijt
Homemade magere Griekse kwark en granola gemaakt van amandelen en hazelnoot
Recept bevat 0,3 gram zout. Bekijk het recept ›
Lunch
Homemade Toscaans brood met spread van paprika en Grana Padano kaas
Recept bevat 0,62 gram zout. Bekijk het recept ›
Hoofdgerecht
Zomerposteleinsalade met gegrilde paprika en linzen
Recept bevat 0,7 gram zout. Bekijk het recept ›
Dessert
American pancake met kaneel
Recept bevat 1,2 gram zout. Bekijk het recept ›
Ben je op zoek naar meer zoutbewuste recepten? Bekijk dan de recepten in de zoutbewuste receptenboekjes van de Nierstichting. Proef hoe lekker zoutbewust eten is en ga aan de slag met de recepten. Eet smakelijk!
Onze samenwerking met de Nierstichting
Meer weten over onze samenwerking met de Nierstichting? Lees hier over onze gezamenlijke initiatieven.