We kiezen bewust voor zoutbewuste bouillon
Bijna iedereen doet het: te veel zout eten. Gemiddeld eten we in Nederland per jaar maar liefst 1 kg zout te veel. En dat is niet goed voor de gezondheid. Dat is algemeen bekend, maar veel mensen vinden het moeilijk om te minderen. Daarom helpen wij onze gasten een eind op weg door vers en met zo min mogelijk zout te koken. Om hier nog grotere stappen in te zetten, gebruiken we nu op al onze locaties zoutbewuste bouillonpoeder als basis voor onze verse soepen. Deze nieuwe bouillon van Unilever is net zo lekker en past binnen de criteria die vanuit de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum worden gesteld aan soepen. Beter voor de mens dus. En ook beter voor de wereld, want de bouillon is gemaakt van duurzaam geteelde groenten. Als feestelijke introductie van deze nieuwe bouillon organiseerden we eerder deze maand een soepproeverij bij het Martini Ziekenhuis in Groningen, waar de reacties heel positief waren!
En we doen nog meer
Voor de optimale smaakbeleving maken we graag gebruik van verse en gedroogde kruiden en specerijen. En ook daarin kiezen we voor zoutbewust. We weten namelijk dat aan veel specerijenmixen zout wordt toegevoegd. Daarom hebben we in samenwerking met Verstegen een lijn zoutbewuste specerijen samengesteld. Die gebruiken we op onze locaties in uiteenlopende gerechten. Lekker én gezond. Zo wordt het wel heel makkelijk om minder zout te eten!