Skip to content
medium (31)

Vier keer prijs voor Vitam op de Horecava

11 jan 2018 |

Stralende koppies bij onze chefs op het podium van De lekkerste wedstrijden bij Horecava. Vitam valt dit jaar namelijk flink in de prijzen bij ‘De lekkerste wedstrijden’ op de Horecava. Vier chef-koks namen een beker mee naar huis. 

Roland Biermans won met het ’VITAMneesje’ de eerste prijs en heeft daarmee het Lekkerste Broodje Catering van Nederland. In de categorie 'Lekkerste Maaltijdsalade' won Wouter Bos met 'Hollandse Oersalade' de tweede prijs. Daarnaast ontvingen Rob Kramer en Louis Panken nog twee sponsorprijzen. 

VITAMneesje

Roland Biermans maakt het Lekkerste Broodje Catering van Nederland. Hij liet maar liefst 18 deelnemers achter zich. De vakjury was te spreken over de kwaliteit van het brood, de variatie aan smaken, maar vooral ook de kleurrijke en handzame presentatie. Het broodje van Roland bestond uit een crispy broodje met verrassende ingrediënten zoals Rauwe lende, Daikonwortel, Gember, Enoki paddenstoel, kaviaarparels en verschillende cressen.

“Mijn broodje is goed hanteerbaar, dat is natuurlijk belangrijk in bedrijfsrestaurants, maar de smaak gaf de doorslag”, aldus Roland. De Chef-kok kookt dagelijks verse gerechten in het Vitam bedrijfsrestaurant van Gemeente Venlo. Hij heeft vaker meegedaan én gewonnen. Roland was dan ook gebrand om de titel terug te veroveren.

 

"De culinaire vrijheid bij Vitam heeft mij geïnspireerd weer mee te doen!"

Roland Biermans
Vitam - Gemeente Venlo

Hollandse Oersalade

De salade van Wouter Bos werd geprezen vanwege de prachtige presentatie, de eenvoud van ingrediënten en natuurlijk de smaak; een verrassende combinatie van fris, zuur en zoet. Daarnaast heeft Wouter bij de maaltijdsalade ook minimaal zout en suiker gebruikt en voedzame groenten.

“Bij deze oersalade heb ik bijna alleen maar producten gebruikt die ik in mijn achtertuin kan oogsten. Ik gebruik o.a. gele oer-wortel, radijs, witlof, rode biet en pompoen”, aldus Wouter.

Twee sponsorprijzen

Naast de twee vakprijzen sleepte ons team ook twee sponsorprijzen in de wacht. Voor de categorie Lekkerste maaltijdsalade wonnen Rob Kramer met zijn ‘Ceviche van rauwe groenten’ en Louis Panken met ‘Old meets new’ beide een sponsorprijs.

 

Meer lezen over duurzamere eetgewoontes? Download het E-book 'Doe mij maar vega!':E-book doe mij maar vega