Skip to content

Veggie-spaarkaart: ga voor kleur

5 nov 2021 ||
Op donderdag 14 oktober organiseerde NAGF (Nationaal Actieplan Groenten en Fruit) de tweede editie van de Nationale Groente- en Fruitdag. Samen met ruim 100 partners gaven zij kleur aan deze week met de 'Ga voor Kleur Break.' Deze break biedt mensen een extra moment tussendoor om groenten en fruit te eten. En Vitam deed mee aan deze actie! 

De Nationale Groente- en Fruitdag 2021 viel midden in de Dutch Food Week. Wij hebben de Nationale Groente- en Fruitdag om die reden uitgebreid naar een hele week. Tijdens deze werkweek hebben wij kennis gedeeld met onze gasten in de restaurants en hebben we de 'Veggie-spaarkaart' geïntroduceerd.  

Duurzame catering en gezonde catering vinden wij belangrijk! Een duurzame herkomst betekent dat producten uit het natuurlijke seizoen komen. Deze producten zijn smaakvoller, verser en gezonder. Bovendien zijn producten uit het natuurlijke seizoen op een meer natuurlijke wijze tot stand gekomen, waardoor vaak minder energie is verbruikt en de producten goedkoper zijn.

Onze kennis over duurzame producten hebben wij geborgd in ons Seizoenenkompas. Daarmee blijven we met onze inkoop dicht bij het seizoen en gebruiken we zo veel mogelijk producten van Nederlandse bodem. Zo sparen we het milieu én krijgen we de beste kwaliteit. Groente en fruit zijn namelijk het lekkerst wanneer ze vers van het land komen!

De Veggie-spaarkaart

Beloond worden als je groenten eet.. dat wil toch iedereen! Daarom is de Veggie-spaarkaart ontwikkeld. Voor ieder groentegerecht ontvangt de gast een stempel. Tegen inlevering van een volle spaarkaart ontvangt de gast een gratis huisgemaakte soep.

Veggiespaarkaart

Bekijk onderstaande video waarin wij over onze actie vertellen:

Ga naar de website van NAGF voor meer informatie en kijk voor meer recepten-inspiratie op Veggipedia.

Op naar die 250 gram groente per dag!