Skip to content
medium (21)-1

Een gezonde levensstijl voor kinderen met ‘Stichting Vitam Doet Goed’

Feestelijk kick-off event komt ten goede aan kinderen met een nierziekte

Op 13 maart 2018 werd de officiële akte ondertekend van Stichting Vitam Doet Goed. De stichting is opgericht door Vitam om kinderen bewust te maken van het belang van een gezonde en vitale levensstijl. “Het is onze missie mensen verleiden te kiezen voor een verantwoorde en vitale levensstijl.

Waar kan dit beter dan bij de jongere generatie? Kinderen zijn de toekomst!”, aldus Vitam. De stichting werd gisteren met een feestelijk kick-off event gelanceerd. De opbrengst van het event ging volledig naar de Nierstichting, waarmee Stichting Vitam Doet Goed een mooie grondslag legt voor velen initiatieven die ze in de toekomst gaat ondernemen. Een bedrag van € 5.000 werd er door 100 Vitammers en 100 kinderen opgehaald.

Corinne Hamming en Romy Visser-Jansen waren namens de Nierstichting aanwezig en namen de cheque dankbaar in ontvangst. Het bedrag zal ten goede komen aan de ontwikkeling van een ‘plas app’, een digitale mobiele applicatie die als ondersteunend middel wordt ingezet in de plastraining bij kinderen rond een niertransplantatie.DSC_9446

Corinne Hamming (Nierstichting), Loes Potma (Stichting Vitam Doet Goed) en Romy Visser-Jansen (Nierstichting). Fotograaf: Gijs Homminga

Gezondheidswinst begint bij de jeugd

Stichting Vitam Doet Goed gaat jaarlijks verschillende activiteiten organiseren om kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van de rol die gezonde voeding, voldoende ontspanning en beweging speelt in hun dagelijkse levensstijl. Met, door en/of voor kinderen en samen met Vitammers.

Medewerkers van Vitam kunnen zelf een initiatief aandragen of vrijwillig een steentje bijdragen door mee te helpen bij één van de activiteiten die de Stichting organiseert. “Met Stichting Vitam Doet Goed bundelen we de krachten van onze Vitammers waarmee nog veel mooie initiatieven zullen volgen”, aldus Vitam.

Daarnaast draagt Stichting Vitam Doet Goed de kinderen van Villa Pardoes in Kaatsheuvel een warm hart toe met de verkoop van de Pardoes salades in alle Vitam restaurants. Met de verkoop van deze salade doneren wij jaarlijks een bedrag aan Villa Pardoes waarmee we vele gezinnen een onvergetelijke vakantie bezorgen! Pardoes was tijdens het event ook aanwezig om de nieuwe Pardoes salade te lanceren en de kinderen konden met Pardoes op de foto.

DSC_9236

Alle mascottes van onze partners waren aanwezig. Harry Covèrt (Stichting Vitam Doet Goed), Niertje en Noortje (de Nierstichting) en Pardoes (Villa Pardoes) verwelkomden alle kinderen. Fotograaf: Gijs Homminga

De ‘plas app’

Jaarlijks ondergaan in Nederland ongeveer 25 kinderen een niertransplantatie vanwege chronisch nierfalen. Bij een deel van deze kinderen is sprake van een urologisch probleem. Het niet goed functioneren van de urinewegen na een transplantatie kan leiden tot meer urineweginfecties en een kortere levensduur van de donornier.

Tijdige onderkenning en behandeling van inadequaat plas- en drinkgedrag rondom een niertransplantatie is essentieel om dit te voorkomen. De 'plas app' die het Radboud UMC Amalia Kinderziekenhuis ontwikkeld met steun van de Nierstichting helpt kinderen om thuis het plas- en drinkgedrag te registeren en voorkomt onnodige ziekenhuisbezoeken.

Ze krijgen beter inzicht in de vochtinname en plasvolumes en ontvangen feedback hierover. In de app wordt informatie zoveel mogelijk gevisualiseerd om de betrokkenheid van het kind te vergroten.

Partners Stichting Vitam Doet Goed

Met dank aan veel van onze partners hebben we dit event kunnen organiseren. We willen dan ook graag

Leusderend (Don Bosco), Villa Pardoes, Stichting Kind&Voeding, de Nierstichting, Sligro, Wiltec, TMB, Claeren Risicobeheerder, Rode Kruis (afdeling Amersfoort-Eemland), Vitality2improve, Boels Verhuur, Bakkers Brigade, Encko, Smeding, Unilever, Coca Cola, Excellent, Friesland Campina, Abma’s, Vitam F&B Group BV,  en ‘t Möpke bedanken voor de bijdrage die zij hebben geleverd aan deze mooie dag!

Benieuwd hoe je van jouw werkomgeving een gezonde(re) plek kan maken? Download de gratis whitepaper Vitaliteit op de (thuis)werkvloer!Download whitepaper: Vitaliteit op het werk