Skip to content

Winterse latte macchiato van barista Eric

9 nov 2020 ||

Ontmoet onze collega Eric Stoel! Hij werkt als barista in het M-Mediagebouw in Hilversum. Eric is vanaf zijn geboorte doof en staat daarom bekend als 'Gebaarista'.

Wij werken er samen met opdrachtgevers en partners aan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk te begeleiden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt. Door samen te werken met verschillende lokale organisaties, slagen wij erin om in ieder team een plek te bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Horecaheld Eric Stoel aan het woord

ERIC STOEL Eric: "Het is niet gemakkelijk om een baan te vinden als je doof bent. Gelukkig werk ik sinds een jaar bij Vitam, via het initiatief Sign Language Coffeebar. Op een videoscherm kunnen gasten zien wat het gebaar is voor koffie, thee, latte, enzovoort. Door dat gebaar na te doen, bestellen ze hun drankje bij mij. Met sommige vaste klanten voer ik ook een gesprekje via gebaren, ik heb ze bijvoorbeeld het gebaar voor 'goedemorgen' geleerd. Ook mijn collega's en baas proberen met gebaren met me te communiceren. Als dat niet lukt, gebruiken we pen en papier. Maar gebarentaal is mijn moedertaal. Toen ik begon, wist ik nog niet zoveel over koffie. Maar ik ben nieuwsgierig en heb een cursus gevolgd. Mijn handicap voelt niet als een belemmering, want ik werk met mijn handen. En ook al hoor ik niets, mijn ogen zien alles! Soms maak ik een speciale koffie, bijvoorbeeld met siroop erdoor. Of een extra sterk. Ik vind het leuk om bijzondere koffies te bedenken". 

Foto: Jasper Bosman | iMediate voor Sligro

 

Benieuwd naar een van Eric's heerlijke koffies? Hieronder tref je zijn Winterse recepten!

Winterse latte macchiato van Eric

Latte met chocolade of hazelnoot - Voor 1 glas
Ingrediënten
Met chocolade:
1/3 kopje chocoladeboontjes (melk, puur of wit) of 1 scheut chocoladesiroop
100 ml vanillemelk, opgeschuimd
1 kopje espresso
kaneelpoeder

Met hazelnoot:
2 eetlepels honing
100 ml hazelnootmelk, opgeschuimd
2 kopjes espresso
kaneelpoeder

Bereiding

Latte met chocolade:
1. Doe een laagje chocoladestukjes of een shot chocoladesiroop in het glas. 2. Doe daar het schuim van vanillemelk op en vervolgens een kopje espresso. 2. Bestrooi de latte met een beetje kaneelpoeder..

Latte met hazelnoot:
1. Doe de honing in een glas en doe daar het hazelnootmelkschuim op. 2. Voeg 2 kopjes espresso toe en bestrooi met een beetje kaneelpoeder.

Geniet ervan! 

 

New call-to-action