Skip to content
Food swap

Handige foodswaps om je eetpatroon te verbeteren

In onze restaurants verleiden wij onze gasten dagelijks om gezondere keuzes te maken, maar wij geven ook graag tips voor thuis. Als je het slim aanpakt, hoeft goed eten namelijk helemaal niet moeilijk te zijn.  

Beter eten: gezonder en duurzamer. Dat is wat iedereen wel zou willen. Maar waar moet je beginnen? Je hele voedingspatroon rigoureus aanpassen is lastig. Neem daarom de tijd en begin met kleine stappen, bijvoorbeeld met foodswaps. Wij hebben een lijstje met laagdrempelige eetwissels opgesteld. 

Swap 1: van vlees naar peulvruchten

Wissel vlees in je gerecht eens in voor peulvruchten. Kikkererwten en linzen zitten boordevol goede voedingsstoffen, zoals eiwitten en vezels.

Swap 2: meer volkoren

Volkorenpasta wordt gemaakt van de hele graankorrel en bevat daardoor meer vezels, vitaminen en mineralen. Als je elke dag voldoende vezels eet, heb je een lager risico op verschillende ziekten. Bovendien zorgt het ervoor dat je minder snel honger hebt. Hetzelfde geldt voor rijst. Vervang witte rijst door zilvervliesrijst.

Swap 3: ga voor een gezonde snack

De gefrituurde snack is soms moeilijk te weerstaan. Daarom zoeken we graag naar lekkere, verantwoorde alternatieven. Een volkorentosti met kaas bevat minder calorieën en zout, en meer vezels dan bijvoorbeeld een broodje kroket. En de milieubelasting is lager.

Swap 4: kies goede tussendoortjes

Koek, snoep en zoutjes zijn lekkere tussendoortjes, maar het zijn niet de meest voedzame en gezonde keuzes. Neem in plaats daarvan vers fruit, snoepgroente of een handje ongezouten noten.

Swap 5: smaakwater is ook lekker

Water drinken hoeft niet saai te zijn! Door stukjes fruit, groente en verse kruiden toe te voegen kan je heerlijk smaakwater maken. Munt, citrusvruchten en komkommer lenen zich perfect voor het maken van smaakwater. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Met deze foodswaps is onze keuze snel gemaakt. Stap voor stap gaan we op weg naar een gezondere levensstijl, waar begin jij vandaag mee?

New call-to-action