
Go Green
Plantaardig eten: Hoe pak je dat het beste aan? Dat vragen veel van onze gasten zich af. Met Go Green maken we dat heel makkelijk door zogenoemde foodswaps toe te passen: klassieke vleesgerechten steken wij in een plantaardig jasje. We 'swappen’ de dierlijke eiwitten voor plantaardige alternatieven.
Wat is plantaardig eten?
Laten we beginnen bij het begin; wat is plantaardig eten eigenlijk precies? Dit betekent dat je meer plantaardige producten eet en minder (of geen) dierlijke producten. Je haalt je voedingsstoffen dan vooral uit groente, fruit, noten, peulvruchten en zaden.
Waarom is plantaardig eten een goed idee?
Plantaardig eten is beter voor het milieu. De productie en consumptie van voedsel hebben grote impact op het milieu. En dat geldt zeker voor vlees: een groot deel van de broeigaskassen die vrijkomen bij voedselproductie wordt veroorzaakt door de productie van vlees.
Daarnaast draagt een voedingspatroon met minder vlees, meer volkoren graanproducten, peulvruchten, groente, fruit en noten bij aan je gezondheid.
tips
Met de volgende tips helpen wij jou op weg naar een meer plantaardig voedingspatroon:
- Vervang vlees (vaker) door peulvruchten en noten.
- Gebruik plantaardige vetten.
- Neem niet meer dan de aanbevolen porties melk, yoghurt of kwark (ongeveer 300-450 ml).
- Probeer zuivelvervangers uit, zoals sojadrink.
- Vervang je vleeswaren op brood door fruit, groenten, hummus of pindakaas.
- Maak een weekmenu en noteer iedere dag wat je eet. Zo wordt het concreter en makkelijker om meer plantaardig te eten.
Nét zo lekker en toch plantaardig!
inspirerende recepten
Ga zelf aan de slag met leuke en lekkere foodswaps. Download hieronder receptenkaarten.
- Ceasarsalade → vegan ceasarsalade
Download de receptkaart - Clubsandwich → vegan clubsandwich
Download de receptkaart
Blijf op de hoogte met vitam
-
7 feb 2025|Good Food|Doing Food|Doing Good|CO2-reductie
Onze voedingsdeskundige Nadja Hanssen aan het woord: de kracht van peulvruchten
Lees meer -
6 dec 2024|Doing Good
Bewust van ieders talent in de Talentkeuken
Lees meer -
26 nov 2024|Good Food|Doing Food|Doing Good
BEWUSTE KEUZES VOOR DE GOOD FOOD-PRODUCTLIJN
Lees meer