Skip to content
kinderen

Gezondheidswinst begint bij de jeugd!

Kinderen op jonge leeftijd leren dat groente en fruit een onmisbaar onderdeel zijn van het dagelijkse eetpatroon. Dat is het doel van de pilot ‘Harry@school’! Een interactief en educatief programma van vier weken waarin cateraar Vitam kinderen kennis laat maken met het verhaal van de boon ‘Harry Covèrt’.

Harry Covèrt 

In vier lessen leren kinderen uit groep 6 en 7 over het seizoen, de herkomst, de variatie en hoe gezond het eten van groente en fruit is. Middels animatiefiguur Harry Covèrt wordt het verhaal aan de kinderen verteld. Harry is: een groene boon uit Kenia die elke dag met het vliegtuig naar Nederland komt.

Op speelse wijze vertelt Harry het verhaal over waar onze groente en fruit vandaan komen en het belang van groente en fruit in een gezond eetpatroon.

Door ruiken, proeven, voelen en het zien van groente en fruit worden alle zintuigen op de proef gesteld en ervaren de kinderen hoe groente en fruit bereid kunnen worden tot heerlijke gerechten.

"Ik heb nooit eerder een smoothie gedronken, maar ik vind het super lekker! Je proeft niet eens dat er spinazie in zit." aldus één van de kinderen.

 

Wil je weten hoe Vitam haar verantwoordelijkheid neemt? Download het MVO-jaarverslag:

New call-to-action