FILEFRUIT: Pak onderweg een extra fruitmoment!
Volgens het RIVM eet 7 op de 8 volwassenen onvoldoende fruit. Gemiste kans, want fruit is caloriearm en bevat veel waardevolle voedingsstoffen. Gezond dus! Maar hoe maken we de aanbevolen twee stuks fruit structureel onderdeel van ons voedingspatroon? De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) bieden met hun nieuwe campagne inspiratie voor al die mensen die dagelijks aanzienlijk wat tijd in de auto doorbrengen: Filefruit.
We weten steeds beter dat gezond eten een essentieel onderdeel is van een vitale levensstijl. En omdat we een groot deel van de week op ons werk doorbrengen, is het juist van belang om dáár gezonde keuzes te maken. In een eerdere blog hebben we daarom een aantal praktische tips gegeven om gezond eten op het werk makkelijker te maken. De landelijke campagne 'Filefruit' voegt daar nu een nieuwe tip aan toe: neem een stuk fruit mee voor onderweg, zo benut je je dagelijkse reistijd op een gezonde(re) manier.
De 'file-appels' staan klaar voor onze gasten @FiftyTwoDegrees Nijmegen.
Gezonde gewoonte
Uit onderzoek van de organisaties blijkt dat meer dan de helft van de automobilisten íets eet in de auto. En dat is dan meestal rond lunchtijd of in de namiddag. Wat er dan wordt gegeten? Brood, snoep, koek of fruit, waarbij appels en bananen de favorieten zijn. De campagne promoot de gezonde gewoonte om vooral dat laatste te doen: een stuk fruit meepakken voor onderweg, en dan vooral in de (na)middag. Want dát is precies het moment dat er vaak naar meer ongezonde alternatieven wordt gegrepen. Goede reis!
Meer lezen over duurzamere eetgewoontes? Download het E-book 'Doe mij maar vega!':
Blijf op de hoogte met vitam
-
4 okt 2024|Good Food|Doing Good|Nieuws|Het Land van Vitam
Regeneratief met het Land van Vitam
Lees meer -
14 aug 2024|Good Food|Zorg|Bedrijfsleven|Overheid|Nieuws
Gezond genieten met Vitam’s bewuste gebak
Lees meer -
8 jul 2024|Good Food|Zorg|Bedrijfsleven|Overheid|Onderwijs|Doing Food|CO2-reductie
Peulvruchten in de spotlights
Lees meer