Koksopleiding Vitam: eerste lichting geslaagd, tweede lichting gestart
‘s-Hertogenbosch, 6 februari 2020. Begin vorig jaar startte Vitam - in co-creatie met het Koning Willem I College (KW1C) in Den Bosch – een eenjarige koksopleiding voor haar medewerkers. Hierbinnen staat gevarieerd en seizoensgebonden koken centraal en ligt de focus op creativiteit, gezondheid en duurzaamheid. De pioniers van deze opleiding mochten vorige week hun diploma in ontvangst nemen tijdens een feestelijke uitreiking. Hun feedback en ervaringen waren waardevolle input voor het lespakket waar de tweede lichting inmiddels mee van start is.
Trots op de pioniers
De allereerste leerlingen - die na jaren praktijkervaring weer de schoolbanken ingingen naast hun baan - zijn met recht pioniers te noemen. Naast het leren van nieuwe culinaire technieken en bereidingen, bestond een deel ook uit meer theoretische vakken. Tijdens de uitreiking kwam dan ook vooral naar voren hoe trots deze eerste lichting op zichzelf mag zijn: zij durfden de pioniersrol aan én hebben tot het einde doorgezet. Inmiddels is de tweede lichting van de opleiding gestart en is het curriculum geoptimaliseerd voor een nog betere aansluiting op de doelgroep en haar beroepspraktijk.
Gezonde en verantwoorde gastronomie
Iedere dag verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl, dat is de dagelijkse missie van Vitam’s medewerkers. Dat doen ze door vers te koken met smaakvolle en voedzame ingrediënten, geïnspireerd op het Nederlandse seizoen. Dat sluit naadloos aan op de moderne opleidingsvisie van het Koning Willem I College, de enige opleider die lesgeeft op basis van ‘Dutch Cuisine’, met als basis duurzame, seizoensgebonden streekproducten en ruime aandacht voor gezondheid. Naast deze uitgangspunten, staan creativiteit, nieuwe technieken en gastronomie centraal tijdens deze eenjarige opleiding.
Lees ook:
Vitam en Koning Willem I College lanceren koksopleiding met focus op vitaliteit en duurzaamheid
Benieuwd hoe je van jouw werkomgeving een gezonde(re) plek kan maken? Download de gratis whitepaper Vitaliteit op de (thuis)werkvloer!
Blijf op de hoogte met vitam
-
14 aug 2024|Good Food|Zorg|Bedrijfsleven|Overheid|Nieuws
Gezond genieten met Vitam’s bewuste gebak
Lees meer -
8 jul 2024|Good Food|Zorg|Bedrijfsleven|Overheid|Onderwijs|Doing Food|CO2-reductie
Peulvruchten in de spotlights
Lees meer -
1 jul 2024|Good Food|Zorg|Bedrijfsleven|Overheid|Onderwijs|Nieuws
Lang leve de saladebar
Lees meer