Skip to content
Beeld samenwerking 2

PERSBERICHT - Vitam en Koning Willem I College lanceren koksopleiding met focus op vitaliteit en duurzaamheid

9 nov 2018 ||

Mensen verleiden te kiezen voor een verantwoorde en vitale levensstijl, dat is Vitam's missie. En die sluit naadloos aan op de moderne opleidingsvisie van het Koning Willem I College. In co-creatie ontwikkelden de beide partijen een eenjarige koksopleiding, waarin gevarieerd en seizoensgebonden koken centraal staat en de focus ligt op creativiteit, gezondheid en duurzaamheid.

Vitam ziet de opleiding als een startpunt voor meer culinaire vernieuwing binnen het vakgebied en een positief antwoord op de krappe arbeidsmarkt in de (horeca)sector. De officiële lancering vond plaats op woensdag 31 oktober en de eerste lichting van twintig Vitam medewerkers start per 1 januari 2019.

IMG_4943_bewerkt

De eerste lichting staat te trappelen om van start te gaan

Groente, gezondheid en gastronomie

Op de meer dan 200 cateringlocaties van Vitam wordt iedere dag vers gekookt en worden lunchgasten verleid met gezonde, eerlijke en lekkere gerechten. In het menu dat de koks ontwikkelen, is de Nederlandse seizoenskalender leidend. Zo vergroot Vitam haar duurzaamheid en worden kwaliteit en smaak geborgd. De klik met het Koning Willem I College was dan ook heel natuurlijk.

Dit college is de enige opleider die lesgeeft op basis van ‘Dutch Cuisine’: het werken met duurzame, seizoensgebonden streekproducten, met ultiem respect voor dier, mens en natuur. In de opleiding heeft groente daarom een hoofdrol en is er nadrukkelijk aandacht voor gezondheid. Het koken met minder zout is daar een concreet voorbeeld van. Naast deze uitgangspunten, staan creativiteit, nieuwe technieken en gastronomie centraal tijdens deze eenjarige opleiding.

Culinaire vernieuwing en nieuw talent

Vitam speelt dagelijks een rol in het leven van tienduizenden werkenden in Nederland. Zij ziet het als haar taak om actuele thema’s rondom vitaliteit en duurzaamheid, op te nemen in haar dienstverlening. De nieuwe koksopleiding is hier een mooi voorbeeld van. De opleiding biedt daarnaast deels een oplossing voor de krapte die er heerst op de arbeidsmarkt, vooral waar het koks aangaat; met het afronden van deze opleiding is Vitam een brigade aan enthousiast en vernieuwend culinair talent rijker. De ambitie is om in de toekomst snel op te schalen naar meerdere klassen, waarin een mix van medewerkers en externen wordt opgeleid.

 

Benieuwd hoe je van jouw werkomgeving een gezonde(re) plek kan maken? Download de gratis whitepaper Vitaliteit op de (thuis)werkvloer!Download whitepaper: Vitaliteit op het werk