
Daar zijn ze weer: de eerste snoeptomaten van het seizoen!
Ieder jaar neemt Vitam directeur Jørgen het eerste kistje snoeptomaten van Kwekerij Osdorp in ontvangst en verrast daar een klas basisschoolleerlingen mee. Zo ook dit jaar!
Kwekerij Osdorp
Al tien jaar lang worden onze tomaten verzorgd door Kwekerij Osdorp. Sinds 2009 voorziet de teler onze restaurants van smaakvolle trostomaten die wij dagelijks vers in onze gerechten verwerken.
Kwekerij Osdorp is een zorgboerderij en biedt werkgelegenheid voor mensen die vanuit het UWV, DWI of andere instantie wensen terug te keren naar de arbeidsmarkt. Na 5 tot 12 maanden hebben zij zo een opstapje met de nodige werkervaring opgedaan om te starten bij een reguliere baan.
Ook voor mensen die om een andere reden een afstand tot de arbeidsmarkt hebben - bijvoorbeeld door lichamelijke of geestelijke beperking, verslaving of dakloosheid - wordt een passende functie gevonden en begeleiding bij het werken geboden.
Oprichter Jeroen (links) overhandigt het eerste kistje snoeptomaten aan Jørgen
Vitam Doet Goed
Vanuit Stichting Vitam Doet Goed zetten wij ons in om kinderen bewust te maken van het belang van gezonde voeding. Educatie speelt hierin dan ook een belangrijke rol.
Jaarlijks organiseren we verschillende activiteiten om kinderen op jonge leeftijd het belang van een gezonde levensstijl en vitaliteit te leren. Het uitdelen van snoeptomaten op basisscholen is hier een voorbeeldje van. Een lekkere, gezonde én (in dit geval) verantwoorde snack en daarmee een goede manier om gezond eten te stimuleren en te vertellen over de herkomst van eten en de rol van het seizoen.
De kinderen van de Driekoningenschool in de Meern konden er in ieder geval geen genoeg van krijgen!
Jørgen deelt snoeptomaten uit op de Driekoningenschool in de Meern
Blijf op de hoogte met vitam
-
7 feb 2025|Good Food|Doing Food|Doing Good|CO2-reductie
Onze voedingsdeskundige Nadja Hanssen aan het woord: de kracht van peulvruchten
Lees meer -
5 feb 2025|Stichting Vitam Doet Goed
Harry@school: 450 nieuwe groente-experts
Lees meer -
6 dec 2024|Doing Good
Bewust van ieders talent in de Talentkeuken
Lees meer