Skip to content

Coöperatie VGZ en Vitam steken het zorgpersoneel een hart onder de riem – met soep deze keer

Het is nog steeds een zware tijd voor de zorgmedewerkers. Onze opdrachtgever Coöperatie VGZ wil hen daarom steunen en bedanken door een smakelijke oppepper aan te bieden. En daarvoor hebben ze de samenwerking met Vitam opgezocht.

Afgelopen woensdag, donderdag en vrijdag zijn we met een groot aantal Vitam-medewerkers begonnen met het uitdelen van bekers soep aan de medewerkers van meer dan 80 zorginstellingen en 10 ziekenhuizen. In het nieuwe jaar bezoeken we nog meer locaties. 

Vanuit een kraam buiten het pand boden onze medewerkers de bekers soep aan. Geen ongezonde oplosvariant maar ‘Vitam’s 4 uur verse soep’: bekers met daarin biologische bouillon en vers gesneden groenten, lekker en verantwoord! Er hoeft alleen warm water bijgeschonken te worden en klaar is de gezonde snack. Ook de bekers zijn verantwoord; deze zijn gemaakt van duurzaam materiaal en kunnen nog een keer gebruikt worden. In totaal hebben we 6800 bekers soep uitgedeeld. Hiervoor is ongeveer 300 kilo soepgroenten gebruikt!

Ook vanuit Riemersma Leasing werd hulp geboden! Zij hebben vervoer aangeboden om deze actie te laten slagen.

De zorgmedewerkers reageerden enthousiast op de actie en soms kwamen ze zelfs terug voor nog een extra oppeppertje: “Mogen we er nog eentje pakken?”

VGZ soepen uitdelen

Soepactie VGZ en Vitam

Soepactie VGZ en Vitam

eerdere acties voor zorgmedewerkers

VGZ en Vitam kwamen in Corona-tijd al twee keer eerder in actie voor het zorgpersoneel. De eerste keer werden er smoothies uitgedeeld, en in december van vorig jaar waren dat energierepen – bereid door Vitam.

Met deze initiatieven hopen we de zorgmedewerkers een extra steuntje in de rug te geven.