Skip to content

Broodjes kroket voor de bewoners van Humanitas

9 mrt 2021 ||

Wat te doen met meer dan tweeduizend duurzame Vitam-kroketten die bijna over datum zijn? Natuurlijk niet zomaar weggooien, maar proberen er zoveel mogelijk mensen blij mee te maken! En dat is ons gelukt door samen te werken met verschillende partijen.

In februari kwam het bericht van onze inkoopafdeling dat 2200 Vitam-kroketten tegen de houdbaarheidsdatum liepen. Het zou natuurlijk enorm zonde zijn om deze weg te gooien. Daarom gingen we op zoek naar een mooi initiatief en ontstond het plan om kroketten uit te delen aan bewoners van Stichting Humanitas.

Samen met Handen van Humanitas - een nieuw initiatief binnen Humanitas dat samen met ondernemers en bedrijven gave dingen doet in de stad Rotterdam in het belang van hun doelgroepen – hebben we deze actie op touw gezet. Allereerst is een planning gemaakt welke locaties in de regio Rotterdam in aanmerking zouden komen om de broodjes kroket te ontvangen. Vervolgens is het logistieke proces met verschillende partners opgezet om alles in goede banen te leiden.

 

Succesvol samenwerken

Twintig Vitammers die thuiszitten vanwege een (deels) gesloten locatie, bakte de kroketten op verschillende Humanitas-locaties in Rotterdam en deelde deze uit in de tehuizen. Daarnaast kregen we ook hulp van andere partijen bij het leveren van deze feestelijke lunch. Zo heeft Bakkers Brigade, de broodleverancier van Vitam, de zachte bolletjes geleverd. En het team van Fröbel in Rotterdam - een lunchroom waar veel jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt werken – hebben de Vitammers geholpen met de broodjes open te snijden en de bestelling te verpakken, zodat Vitammers deze konden rondbrengen naar de aangewezen locaties. In de omgeving Hoek van Holland konden we rekenen op de hulp van Dechi Beach. Zij hebben de broodjes kroket verzorgd en rondgebracht bij de locatie in Hoek van Holland.

Frobel

 

Het was geweldig om de bewoners van Stichting Humanitas blij te maken een lekkere snack. En natuurlijk zijn we ook erg trots op de samenwerking met alle betrokken partijen!

 

New call-to-action