Vitam in de zorg

Gezond en vitaal blijven door lekker eten en drinken. Daar moet het om draaien in de restaurants van zorgorganisaties. We weten echter ook dat de bezoekers van deze restaurants - medewerkers, patiënten, bezoekers, studenten en begeleiders – allemaal andere eet- en drinkbehoeften hebben. En dat alle ziekenhuizen, organisaties voor revalidatie of gezondheidszorg en verpleeg – of verzorgingshuizen verschillend zijn. Daar spelen wij graag op in. Zo zorgen wij ervoor dat alle gasten in de restaurants kunnen genieten van lekker eten en drinken én verleiden wij ze te kiezen voor een gezonde en verantwoorde levensstijl.

Onder het dak van de opdrachtgever en voor iedereen die met de zorg te maken heeft, draagt Vitam met gezond en lekker eten en drinken bij aan het behalen van de organisatiedoelen, zoals een fijne werksfeer door ontmoetingen tussen collega’s te faciliteren en het bevorderen van het herstel van patiënten.

Catering bij zorginstellingen

Vitam biedt ziekenhuizen en andere zorginstellingen de volgende garanties:

Lekker en gezond assortiment

We verrassen en verleiden onze gasten met smakelijke gerechten en pure producten van de beste kwaliteit. We werken volgens recepturen die aansluiten bij de diverse doelgroepen van het ziekenhuis of de zorgorganisatie en gaan daarbij altijd uit van de richtlijnen van het Voedingscentrum. Zo sluit de gezonde keuze aan bij de diverse groep gasten in ziekenhuizen.

Duurzame dienstverlening

We bieden duurzame initiatieven en circulaire cateringoplossingen om bij te dragen aan de duurzame doelstellingen van onze opdrachtgevers. Zo komt 90 procent van onze groente- en fruitinkoop uit het seizoen. Dat zorgt voor variatie op het bord, en het is een duurzame keuze. Maar we bieden ook oplossingen om bijvoorbeeld CO2-uitstoot en voedselverspilling te reduceren.

Gastvrije ondernemers

Wij geloven in ondernemerschap op locatie, omdat het een dienstverlening op maat mogelijk maakt en onze medewerkers stimuleert het beste uit zichzelf te halen. We ondersteunen onze teams op locaties met inspiratiesessies, trainingen en recepturen. Met deze aanpak bieden we onze opdrachtgevers een hoge gastvrijheidsbeleving met een assortiment maximaal afgestemd op de wensen van onze gasten.

Wensen staan centraal

Wij werken in partnership samen met onze opdrachtgevers, kennen hierdoor hun wensen en eisen en bieden als culinaire professionals een persoonlijke oplossing voor elke unieke situatie. We creëren een totaaloplossing door elke foodfaciliteit in een ziekenhuis of zorginstelling af te stemmen op de verschillende wensen van de verschillende doelgroepen.

Whitepaper: goede voeding in de zorg

Het lijkt zo vanzelfsprekend: de beschikbaarheid van gezonde voeding in een zorgomgeving. Toch blijkt dat in de praktijk niet altijd het geval te zijn. In het whitepaper delen wij onze visie op goede voeding in de zorg en welke eerste stappen jouw organisatie kan zetten.

Catering bij Amsterdam UMC

Het Amsterdam UMC is één van de acht universitair medische centra van Nederland. Vitam verzorgt de catering bij locatie AMC. Op het gebied van de academische geneeskunde behoort het tot de internationale top en het is met ruim 1000 bedden het grootste ziekenhuis van Amsterdam. 

“De samenwerking en de communicatie met mijn contactpersoon bij Vitam is heel goed. Hij is altijd aanwezig, reageert snel en staat open voor kritiek. Hij is enthousiast over zijn restaurant en wil het graag naar een hoger level brengen. Hij probeert zijn medewerkers mee te krijgen en te enthousiasmeren".

Amsterdam UMC
Reade

Goede voeding bij Reade

Reade is het expertisecentrum voor revalidatie en reumatologie in Amsterdam. Bij Reade leefde de wens om goede voeding meer in te bedden in de behandeling en een omgeving te creëren waarin gezond leven en eten centraal staan. De nieuwe visie op eten en drinken is gericht op herstel; het aanbod is meer afgestemd op de gebruiker en voor de bereiding worden dagverse ingrediënten gebruikt.

We doen dit met onze missie 'met lekkere eten en drinken mensen verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl' en het ondernemerschap op locatie. Zo zijn we als geen ander in staat om het aanbod steeds weer af te stemmen op de behoeften van de gasten.

Meer weten over catering in de zorg?

Ben je benieuwd wat Vitam voor de catering in jouw ziekenhuis of zorginstelling kan betekenen? Wil je eens kennismaken of samen sparren over de mogelijkheden van gezonde catering voor jouw zorglocatie? We worden enthousiast van nieuw contact! Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Salad-400x400