Skip to content
Vitammers bij Aafje aan het werk

Zinnige tijdsbesteding - Vitammers helpen mee bij Aafje

19 feb 2021 ||

Doordat sommige van de locaties tijdelijk gesloten zijn, heeft Vitam veel collega’s noodgedwongen thuiszitten en bij velen stijgt de behoefte aan andere tijdsbesteding en iets nuttigs te kunnen doen.

Aangezien Vitam maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan en anderzijds omdat het fijn is om iets te doen voor iemand die het nu heel goed kan gebruiken en nodig heeft, gingen wij op zoek naar leuke ideeën die de hulpbehoevenden in de maatschappij ondersteunen of een algemeen maatschappelijk doel dienen. Het is altijd fijn als je iets voor een ander kunt doen en een positieve bijdrage kan leveren aan onze maatschappij!

Eén van die initiatieven is Aafje. Aafje is een zorginstelling gericht op de ouderen en heeft verpleeghuizen, verzorgingshuizen en zorghotels in de regio Rotterdam en Drechtsteden. Aafje heeft natuurlijk een hele groep eigen medewerkers die zich dag en nacht inzetten voor alle ouderen die onder hun zorg vallen. Ondanks de tomeloze inzet, kunnen deze medewerkers zelf ook ontzorgd worden waardoor ze iets meer ademruimte krijgen in alle dagelijkse werkzaamheden. En daarin kunnen wij als Vitam onze bijdrage leveren. Zo kunnen Vitammers met de bewoners een gezellig kopje koffie drinken, een heerlijk ommetje maken, een helpende hand bieden bij het eten en drinken, maar bovenal er gewoon zijn voor de bewoners.

 

Vitammer Sabina Koolmees aan het woord:

Via ons interne communicatieplatform zag ik het initiatief met Aafje voorbij komen en ik werd gelijk enthousiast van deze oproep. Ik zat al wat langer thuis en ik had erg veel zin om me weer zinnig in te zetten; opstaan, mezelf klaarmaken voor een nieuwe dag en weer zinvol werk te gaan verrichten. Zodoende heb ik mij als vrijwilliger aangemeld bij Aafje. Het kennismakingsgesprek was al gelijk prettig en leuk, waarin werd verteld over de locatie, wat zij van mij verwachten en wat de werkzaamheden zouden zijn. Na het gesprek heb ik mijn beschikbare uren opgegeven, zodat zij mij konden toevoegen aan het werkrooster. Ze zijn bij Aafje heel flexibel met de uren, dat laat ook wel zien dat alle hulp welkom is. Na de introductie had ik gelijk helemaal zin om aan de slag te gaan.

“De werkzaamheden lijken heel erg op wat ik normaal doe: koken,
gastvrij zijn
en lekker kletsen. Daarbij is het ook fijn om de ouderen
de aandacht te geven die ze verdienen. Zeker in deze tijd.”

Ik zal niet meehelpen met de zorg, maar meedraaien in de huiskamer met verschillende activiteiten, zoals spelletjes doen, een puzzel leggen, een praatje maken en assisteren met koken. De werkzaamheden lijken heel erg op wat ik normaal bij mijn Vitam locatie doe: koken, gastvrij zijn en lekker kletsen. Daarbij is het ook fijn om de ouderen de aandacht te geven die ze verdienen. Zeker in deze tijd.

Vitammers bij Aafje

Sabina besluit: “Ik ben enorm blij dat ik mijn tijd zo kan inzetten en ik raad echt iedereen aan die thuis is komen te zitten door corona zijn of haar tijd zinniger te gaan besteden!”


Download whitepaper: Vitaliteit op het werk