Skip to content

Volop inspiratie en training voor de Vitammers

9 feb 2024 ||

De perfecte smaakbeleving. Daar gaan we iedere dag weer voor. Want dat verdienen onze gasten. En dat maakt het werk leuk voor onze medewerkers. Want wij geloven in leuk werk voor iedereen. Onze medewerkers krijgen dan ook de ruimte om hun werk op een eigen manier in te vullen. Om te experimenteren en daarvan te leren. Want bij ons wordt ondernemerschap gewaardeerd. En dat doen we samen. We bieden Vitammers inspiratie en training om steeds weer tot die perfecte smaakbeleving te komen. Onder andere in het Vitam Lab. Daar hebben we de beschikking over een speciaal ingerichte keuken met verschillende workstations. De culinaire kwaliteitscoaches verzorgen er uiteenlopende trainingen en werken aan productinnovaties en culinaire ontwikkeling. En met no waste; we gooien niets weg in het Vitam Lab. Bovendien hebben we er goede opnameapparatuur tot onze beschikking. Daarmee nemen we inspiratie- en instructievideo’s op voor ons eigen online opleidingsplatform – de V’Academy.

 

Zo zien de vakspecialisttrainingen eruit

Koken zonder pakjes en zakjes; dat is een bewuste keuze. En om die manier van koken voor iedereen makkelijker te maken, verzorgen we vakspecialisttrainingen in het Vitam Lab. Het doel van deze trainingen is ervoor te zorgen dat op elke locatie op alle onderdelen van het buffet iemand vakspecialist is. Dus voor warme lunchgerechten, belegde broodjes, de saladebar, soepen en desserts en ontbijtjes. De trainingen beginnen met een theoretisch gedeelte, gevolgd door het praktijkgedeelte. Hier leren zij onder andere snij- en bereidingstechnieken. Dit gebeurt volgens de ‘masterchef-constructie’: de trainer doet de bereiding voor en daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag. Daarbij is veel aandacht voor de technieken en ook voor de smaakcombinaties. Bijvoorbeeld met kruiden, om zo het zoutgebruik verder te beperken. Met duidelijke instructies en veel oefenen mogen de deelnemers zich na afloop vakspecialist noemen en ontvangen ze een certificaat.

 

Nog meer inspiratie

Naast deze trainingen zijn er ook inspiratiesessies in het Vitam Lab. Deze hebben steeds een specifiek thema dat actueel is op dat moment. Denk aan koken met asperges in het voorjaar, het bereiden van de lekkerste pokébowls of de training 'something old, something new': oude kooktechnieken in een nieuw jasje. Natuurlijk altijd met de seizoenen mee. En hebben medewerkers zelf behoefte aan een specifieke training, dan kunnen zij dat aangeven. Dan wordt er een training voor ontwikkeld en verzorgd. Door de culinaire kwaliteitscoaches, of door andere collega’s die bijvoorbeeld een specifieke expertise hebben. Al deze trainingen en sessies zijn niet alleen leerzaam, het is ook leuk om collega’s van andere locaties te leren kennen. Om ervaringen en inspiratie uit te wisselen. Zo maken we het werk samen leuk. It’s Good Doing Food.