Skip to content
medium (16)-1

Vitam's next step in duurzaamheid: einde verhaal voor plastic rietjes en roerstaafjes

10 okt 2018 |

In het kader van de Dag van de Duurzaamheid, kondigt Vitam aan dat zij vanaf nu geen plastic rietjes en roerstaafjes meer inkoopt. Met deze maatregel geeft de cateraar opvolging aan de reeks stappen die gezet worden in de strijd tegen plastic. Per jaar worden - in de bijna 200 restaurants van Vitam - meer dan een miljoen roerstaafjes en 200.000 rietjes gebruikt.

Door de plastic versies te vervangen door varianten van natuurlijk materiaal, realiseert de cateraar een substantiële quick win in het minimaliseren van de berg plastic afval. En dat telt mooi op aan haar eerdere initiatieven zoals ‘Vers van het mes’ en ‘Say no to mono’: Kaas en vleeswaren worden in de restaurants zoveel mogelijk vers gesneden en producten worden bij voorkeur in grootverpakking ingekocht. Dit heeft er in 2017 voor gezorgd dat er zo’n 5.000 kilo aan plastic afval is ‘voorkomen’.

Dag van de Duurzaamheid

De Dag van de Duurzaamheid geeft een platform aan uiteenlopende duurzaamheids-initiatieven van particulieren en bedrijven. Doel is te laten zien dat al die acties samen wel degelijk verschil maken. Vitam heeft als missie haar gasten te verleiden tot een verantwoorde en vitale levensstijl. Daarom grijpt de bedrijfscateraar deze dag aan om ook haar lunchgasten te informeren en enthousiasmeren. In de restaurants wordt een duurzaam broodje geserveerd, een meergranenbonk met BLK kipfilet, Fair Trade mango en biologische cashewnoten. Aanvullend wordt op diverse (catering)locaties – zoals de Hogeschool Utrecht - samen met de opdrachtgever extra aandacht aan duurzaamheid besteed.

duurzaam broodje
 
Benieuwd hoe je van jouw werkomgeving een gezonde(re) plek kan maken? Download de gratis whitepaper Vitaliteit op de (thuis)werkvloer!
Download whitepaper: Vitaliteit op het werk