Skip to content

Ingezamelde statiegeld wordt gedoneerd aan diverse goede doelen

27 jul 2021 ||

Vanaf 1 juli zit op kleine plastic flessen €0,15 statiegeld. Aangezien wij in onze restaurants deze plastic flesjes verkopen, zamelen wij op alle Vitam-locaties lege plastic flessen in. Zo werken wij samen met onze opdrachtgevers en gasten aan een vitalere wereld.

Om te zorgen dat gasten lege flesjes kunnen inleveren, hebben wij in onze restaurants Vitam-inzamelingsbakken geplaatst. Zij kunnen daar hun lege plastic flessen achterlaten. Wij hopen hiermee onze gasten kennis te laten maken met het plastic afvalprobleem in de wereld en zo samen bij te dragen aan een betere wereld. De gast herkent door het statiegeldlogo op het etiket of er statiegeld op een flesje zit.

Statiegeldbak Vitam

De opbrengst van het ingezamelde statiegeld doneren wij aan verschillende goede doelen. Ook een deel gaat naar onze eigen stichting: Stichting Vitam Doet Goed. Het gedoneerde geld wordt gebruikt voor één van de projecten van de stichting: Harry@school. Dit is een lesprogramma voor basisscholen om kinderen op jonge leeftijd te leren dat groente en fruit een onmisbaar onderdeel zijn van het dagelijkse eetpatroon. De basisschoolleerlingen worden zo tijdens het lesprogramma omgetoverd tot ware groente- en fruitexperts.

Verantwoord ondernemen