Skip to content
Snoeptomaten_01

R.K. Basisschool Drie Koningen ontvangt eerste Nederlandse snoeptomaten van Kwekerij Osdorp

Traditiegewijs werd gisteren op 12 april de eerste Nederlandse snoeptomaten van dit seizoen bij Kwekerij Osdorp geplukt. Twee volle kisten met tomaten, gesponsord door groente- en fruitleverancier Smeding, werden door Jeroen Rijpkema (Kwekerij Osdorp) overhandigd aan Operationeel directeur Jørgen Vestjens (Vitam).

Hij overhandigde vervolgens de snoeptomaten met trots aan de kinderen van groep 7 van R.K. Basisschool Drie Koningen en vertelde in het kort over de herkomst en teeltwijze van onze tomaten. Educatie over gezonde en verantwoorde voeding. Waar kan dit beter dan direct bij de nieuwe generaties?

De verse tomaten werden door de kinderen met enthousiasme in ontvangst genomen en van juf Debbie mocht de klas heerlijk gezond ‘snoepen’.

Snoeptomaten_01-400x300

Kwekerij Osdorp

Al jaren werkt Vitam samen met Kwekerij Osdorp, waar de zorg voor mensen en productie van duurzaam geteelde groenten samenkomt. Dagelijks werken er tussen de dertig en veertig cliënten en voorzien zij indirect onze restaurants van courgette, tomaat, paprika en aubergine.

Seizoen

Bij Vitam koken we mee met het Nederlandse seizoen. Dit doen we omdat de kwaliteit en smaak van deze producten beter is en we op deze manier meer variatie in het assortiment kunnen bieden. Door dicht bij het Nederlandse seizoen te blijven, besparen we foodmiles en leveren we een positieve bijdrage aan een beter milieu.

 

Benieuwd hoe Vitam haar verantwoordelijkheid neemt? Download het MVO-jaarverslag:

New call-to-action