Medewerkers van Vitam en Reade behalen IDDSI-certificaat
Sinds oktober 2021 verzorgt Vitam de dienstverlening ‘Goede voeding’ bij Reade, het expertisecentrum voor revalidatie en reumatologie in Amsterdam. De voeding voor klinisch revalidanten is daar een belangrijk onderdeel van.
Bij deze revalidanten is soms sprake van slikproblemen, wat vraagt om aanpassing van de consistentie van de voeding. Om alle betrokkenen te voorzien van kennis en vaardigheden op dit gebied, heeft Eric-Jan de Smaakman de afgelopen weken IDDSI-workshops gegeven aan koks, hostessen, diëtisten en logopedisten. IDDSI staat voor International Dysphagia Diet Standardization Initiative en is een internationaal raamwerk dat wordt gebruikt om verschillende consistenties van eten en drinken in te delen in categorieën. Dit geeft een eenduidige terminologie, zodat iedereen dezelfde ‘taal’ spreekt en het aanbod nog beter afgestemd kan worden op de specifieke behoeften. Zo geeft een logopedist advies over de consistentiebehoefte van een revalidant, die de Vitam-medewerkers vervolgens vertalen naar een lekker gerecht in de juiste consistentie en op aantrekkelijke wijze gepresenteerd. Op deze manier ontstaat een optimale samenwerking tussen de medewerkers van Reade en Vitam én krijgen ook de revalidanten met slikproblemen iedere dag lekker en passend eten.
Vitam feliciteert alle deelnemers met het behalen van het certificaat!
Blijf op de hoogte met vitam
-
14 aug 2024|Good Food|Zorg|Bedrijfsleven|Overheid|Nieuws
Gezond genieten met Vitam’s bewuste gebak
Lees meer -
8 jul 2024|Good Food|Zorg|Bedrijfsleven|Overheid|Onderwijs|Doing Food|CO2-reductie
Peulvruchten in de spotlights
Lees meer -
1 jul 2024|Good Food|Zorg|Bedrijfsleven|Overheid|Onderwijs|Nieuws
Lang leve de saladebar
Lees meer