Skip to content

Plantaardige maaltijden bij de Erasmus Universiteit Rotterdam

31 jan 2024 ||

Minder dierlijke eiwitten eten: goed voor de mens en goed voor de wereld. Dus daar zetten we ons voor in. Gelukkig vinden onze opdrachtgevers dit ook belangrijk. Zo kwam de Erasmus Universiteit Rotterdam – waar we sinds 2014 de cateringdienstverlening verzorgen – met het initiatief om de plantaardige warme maaltijden te subsidiëren. Dit betekende dat de studenten, medewerkers en bezoekers 50% korting kregen op deze plantaardige maaltijden. Zij betaalden €2,62 in plaats van €5,25. Een bijzonder mooie actie van de Erasmus Universiteit Rotterdam in samenwerking met het Erasmus Foodlab, waar we natuurlijk graag aan meewerkten.

De actie liep van begin september tot eind november. En bleek een groot succes. Er werden drie keer zoveel plantaardige warme maaltijden verkocht als in eenzelfde periode zonder korting. En dat had natuurlijk effect op de verhouding plantaardig/dierlijk van het aangeboden assortiment. Waar de verhouding voor de actie 26/74 was, werd dit in de kortingsperiode omgekeerd. 75% plantaardig en 25% dierlijk dus.

Een fantastisch resultaat, waar we met Vitam dan ook een vervolg aan hebben gegeven. We hebben de oorspronkelijke prijs van €5,25 verlaagd naar €3,95. Niet meer 50%, maar nog steeds een flinke korting dus. En ook dit leverde mooie resultaten op. Weer kozen veel gasten voor de plantaardige maaltijd. Met nog steeds een goede verhouding plantaardig/dierlijk van 65/35. Daarmee leveren we een bijdrage aan de eiwittransitie. En het laat zien dat gasten ook graag kiezen voor plantaardig, als het eten maar lekker is. Want al die tijd hebben ze wel de keuze gehad; de maaltijden met vlees en vis waren ook verkrijgbaar. Natuurlijk kan het voordeel een rol spelen in deze keuze, maar als het eten niet lekker is, zullen de gasten er niet voor kiezen. Een leerzame actie voor ons. Die we voortzetten met de verlaagde verkoopprijs. Want we willen graag nog meer bijdragen aan de eiwittransitie. En de wereld zo een beetje beter maken. It’s Good Doing Food.