Skip to content
Banner Food Pioneers-1

Vitam vindt match in online receptenplatform Gastronomixs

Vanaf oktober stelt Vitam aan alle medewerkers Gastronomixs ter beschikking, een online platform waarmee gebruikers nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. Omdat ieder restaurant bij Vitam zijn eigen weekmenu ontwikkelt, vond de cateraar in het platform een effectieve en vooral leuke manier om de eigen recepturen te borgen en haar chefs in de meer dan 250 restaurants culinaire inspiratie te bieden.

Tool in het stimuleren en borgen van culinair ondernemerschap

Op het platform staan duizenden bereidingen van alledaagse ingrediënten, de zogeheten componenten. Het zijn de bouwstenen voor oneindig veel gerechten, die composities worden genoemd. Cateraar Vitam werkt niet volgens een centrale menuplanning: iedere team op locatie krijgt namelijk de vrijheid om de Vitam dienstverlening aan te passen aan haar unieke gasten. Met Gastronomixs vinden zij een extra tool voor culinaire inspiratie, om hun gasten te blijven verrassen en verwennen. Online kunnen ze op efficiënte manier oneindig veel combinaties maken (als basis voor) nieuwe recepten. Om de verschillende medewerkers elkaar te laten inspireren, biedt Gastronomixs Vitam een eigen gedeelte om recepten te beheren en delen.

Food Pioneers-1

Hoofdrol voor groenten en het seizoen

De chefs van Vitam koken dagelijks met verse producten, met zo min mogelijk onnodige toevoegingen en een glansrol voor Nederlandse seizoensgroenten. Gastronomixs ondersteunt die uitgangspunten volledig: Bijvoorbeeld met een productkalender, waar precies op te zien is welke producten ‘in het seizoen’ en daarom ook duurzaam en het meest smaakvol zijn. Ook zorgt de ideeëngenerator voor een eindeloze bron van groente-inspiratie en zijn de recepten zo veel mogelijk gebaseerd op onbewerkte en eerlijke producten.

Download whitepaper: Vitaliteit op het werk