Lekkere trek? Met REBELS eet je groenten als snack

3 feb 2020

Het maakt niet uit welk voedingsadvies, dieet of leefstijladvies je erop naslaat: het staat buiten kijf dat groenten onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon. En hoewel we dit allemaal steeds beter weten, hebben we toch moeite om de dagelijkse aanbevolen 250 gram groenten binnen te krijgen. Met haar nieuwe concept REBELS maakt Vitam het eten van groenten extra makkelijk. Hoe dan? Door groenten als lekkere snack ‘to go’ te presenteren.

Groenten bevatten veel vezels, vocht, vitamines, mineralen en andere bouwstoffen. Is een variatie aan groenten dus de basis van je dagelijkse dieet, dan is dat een heel gezond vertrekpunt. Groenten zijn de laatste jaren ook duidelijk bezig met een opmars: Zo verhoogde het Voedingscentrum de aanbeveling voor groenten van 200 naar 250 gram, kiezen steeds meer mensen voor een flexitarisch, vegetarisch of veganistisch dieet en zien we in de horeca dat groenten een glansrol op het menu krijgen.

Vitam - 0069 liggend

Naast de voordelen van groenten voor de eigen gezondheid, zijn er ook steeds nijpender redenen voor een meer plantaardig voedingspatroon ten aanzien van ons milieu. Het actuele onderwerp ‘eiwittransitie’ – waar het gaat om een beoogde verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten - sluit hier op aan. Waar nu de verhouding ligt op 60-70% dierlijk en 30-40% plantaardig, is het streven van onder andere de Nederlandse overheid om die percentages om te draaien.

De uitdaging van 250 gram

Ok, we moeten meer groenten eten dus. En dat willen we  vaak ook wel. Maar die 250 gram is toch een uitdaging. Dat komt ten eerste omdat onze traditionele eetgewoontes ons er niet in ondersteunen. In de ochtend eten we vaak een boterham of een bakje yoghurt met muesli, en ook tijdens lunchtijd blijft de boterham favoriet. Dan houd je de avondmaaltijd over om al die grammen groenten binnen te krijgen. Daar komt bij dat we steeds minder bekwaam zijn geworden in het bereiden van eten - en daar veel minder tijd aan spenderen dan een paar decennia geleden.

En dan hebben we nog de dimensie ‘lekker’. Hoe gezond onze voornemens ook zijn, een kroketje is soms gewoon moeilijk te weerstaan.

Vitam - 0081 liggend

 

Nieuw: REBELS - eigenzinnige groenten

Voor Vitam alle reden om een verrassend groenteconcept te lanceren: REBELS – eigenzinnige groenten. Zo eet je in de verschillende Vitam restaurants groenten als snack of klein gerecht en krijg je op een lekkere en makkelijke manier zomaar 200 gram groenten binnen. Denk aan pompoen met bosui, feta en koriander, zoete aardappel met avocadomousse of geroosterde broccoli met pitjes granaatappel. Vitam’s food pioneers ontwikkelden een variatie aan 15 gerechten, die gepresenteerd worden in ‘streetfood’ stijl. Door de combinatie met aantrekkelijke smaakmakers, ben je vooral aan het genieten van je groenten. En doordat je dan ook nog gezond én verantwoord bezig bent, voelt het aan alle kanten goed.

Dus doe eens gek, en eet groenten als snack!

 

E-book doe mij maar vega

Deel dit blog in jouw netwerk: