Skip to content

PERSBERICHT - Vitam geeft invulling aan Goede Voeding bij Reade

Op woensdag 29 september hebben Reade – centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie - en facilitair horecadienstverlener Vitam een contract getekend voor de dienstverlening “Goede voeding bij Reade”. Een bijzonder moment, waar een intensief offertetraject aan vooraf is gegaan met veel veranderingen in het voedingsprogramma van Reade.

Bij Reade leeft de wens om goede voeding meer in te bedden in de behandeling en een omgeving te creëren waarin gezond leven en eten centraal staan. De nieuwe visie op eten en drinken is gericht op herstel; het aanbod is meer afgestemd op de gebruiker en voor de bereiding worden dagverse ingrediënten gebruikt. Belangrijk hierin is dat de cliënten, medewerkers en bezoekers van Reade worden verleid om gezond te eten. Om deze visie te realiseren, is ervoor gekozen om de dienstverlening ‘Goede Voeding’ niet meer in eigen beheer uit te voeren maar om deze uit te besteden aan een professionele partij met ervaring op het gebied van gezonde voeding. Om dit proces te begeleiden is Bianca Wester van projectbureau Wester & Van Doorn aangesloten. In samenspraak met Reade heeft Bianca de wensen en behoeften in kaart gebracht en heeft zij deze verandering in gang gezet door als hoofd Gezonde Voeding op te treden voor het personeel en hen steeds meer kennis te laten maken met de nieuwe visie. Bovendien heeft zij de renovatie van de huiskamers en de publieke koffiecorners Boon & Blad begeleid op de hoofdlocaties Overtoom en Dr. Jan van Breemen, zodat deze aansluiten op de visie. 

“Goede Voeding gaat verder dan alleen werken met mooie, gezonde en onbewerkte producten. Het is belangrijk dat iedereen die werkt met eten en drinken binnen Reade weet wat het herstellende vermogen van voeding is en op welke wijze we de cliënten kunnen verleiden de goede keuze te maken per individu. Vakkennis van de medewerkers, meebewegen met de trends op dit gebied, presentatie van de producten, hospitality, in gesprek blijven met de cliënt zijn enkele belangrijke voorwaarden voor het laten slagen van de concepten”. – Bianca Wester, directeur-eigenaar Wester & Van Doorn

Bianca Wester heeft ook het offertetraject voor de uitbesteding van de dienstverlening ‘Goede Voeding bij Reade’ begeleid. Tot deze dienstverlening behoren het verzorgen van de bedrijfsrestaurants en de publieke koffiecorners op beide locaties en de cliëntenvoeding in de revalidatiekliniek op de locatie Overtoom. Ook zitten de vendingmachines en warme drankenautomaten in de scope. Dit traject was erop gericht een professionele, ondernemende partij te vinden die vers koken op locatie, verleiden en gezonde voeding centraal stelt, waarbij groente en fruit een hoofdrol heeft in het dagelijkse aanbod.

Contractondertekening

Foto: contractondertekening door Toine Vogels (Reade) en Marlies Martens (Vitam)

Vitam bleek de best passende partij, met verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl als onderdeel van haar missie. Met ondernemerschap op locatie als onderscheidend vermogen is deze organisatie als geen ander in staat om het aanbod steeds weer af te stemmen op de behoeften van de gasten. Met zeer ruime ervaring in de facilitaire horeca zijn het verzorgen van de bedrijfsrestaurants en de publieke koffiecorners niet nieuw voor Vitam – cliëntenvoeding is dat wel. Met haar ondernemende karakter en lerend vermogen, is Vitam er klaar voor om deze nieuwe markt te betreden. Door – net als in de bedrijfsrestaurants – vers te bereiden, gezonde voeding centraal te stellen en het aanbod af te stemmen op de specifieke wensen, creëert Vitam ook voor de cliënten een gezonde beleving en verleidt hen tot een gezonde levensstijl. Het aanbod is gericht op de voedingsstoffen die het beste bijdragen aan het herstel van de cliënten. De maaltijden worden voorbereid in de keuken en vervolgens in de huiskamers afgemaakt, afgestemd op de persoonlijke voorkeuren van de cliënten.

“Vitam laat zien dat het verzorgen van goede voeding in haar DNA zit. De insteek om groente en fruit duidelijk in de hoofdrol te zetten spreekt aan en sluit naadloos aan bij de visie van Reade op Goede Voeding. Reade ziet Vitam als strategisch partner op het gebied van Goede Voeding. Een partner waarmee de ambitieuze doelstellingen op het gebied van goede voeding en een professionele dienstverlening geborgd zijn. Tevens is er het vertrouwen dat Vitam een goed werkgever is voor de 30 teamleden Voeding die over gaan naar Vitam. We kijken uit naar de samenwerking!” - Toine Vogels, lid Raad van Bestuur

Na dit intensieve transitietraject gaat Vitam vol enthousiasme op 1 oktober Goede Voeding verzorgen voor de cliënten, medewerkers en bezoekers van Reade.

“Ik ben Reade enorm dankbaar dat zij ervoor gekozen hebben om samen met Vitam dit nieuwe avontuur aan te gaan. Cliëntenvoeding is weliswaar nieuw voor Vitam, maar de wijze waarop we dit gaan vormgeven sluit naadloos aan bij onze missie, dus dit kan alleen maar een groot succes worden!” – Marlies Martens – CEO Vitam

Contact
Meer weten over deze samenwerking, neem contact op met redactie@vitam.nl of 073 544 21 27 of met de communicatieafdeling van Reade via marketing&communicatie@reade.nl of 020 242 1050.

 

Ben je benieuwd wat Vitam voor jouw zorgorganisatie kan betekenen?

Vitam in de zorg