Skip to content

Gezond eten proeven met Vitam op basisschool De Wegwijzer

In maart vond bij basisschool De Wegwijzer in Lomm de proefweek van het concept ‘Gezonde basisschool van de Toekomst’ plaats. Vitam was door gemeente Venlo – waar wij de cateringdienstverlening verzorgen – gevraagd daar een bijdrage aan te leveren. 

Het doel van deze proefweek was om ervoor te zorgen dat de kinderen aan het einde van de dag gezond hadden gegeten én voldoende hadden bewogen.

Hoe ging dat in zijn werk en wat was de bijdrage van Vitam?

Tijdens deze week leerden de kinderen op laagdrempelige wijze wat er past binnen een gezonde levensstijl en wat het belang daarvan is. Dit werd gedaan tijdens de middagpauzes, waarvoor een speciaal programma was opgezet. Vitam verzorgde een lunch op basis van de Schijf van Vijf met diverse producten als volkoren brood, groentewraps, margarine, eieren, kaas en vlees, verse zuivel uit de regio en natuurlijk allerlei soorten snackgroenten. Na het proeven van deze lekkere, gezonde lunch volgden de beweegoefeningen, die werden verzorgd door Venlo Fit. Zo konden de kinderen na de pauze fit en energiek aan het middagprogramma beginnen.

Waar de kinderen de eerste dag nog een beetje afwachtend waren en aftastten wat ze te eten kregen, waren er vanaf de tweede dag alleen nog maar enthousiaste en nieuwsgierige reacties.

En enthousiast waren we bij Vitam zelf ook! Wat een mooi initiatief om aan mee te mogen werken. Tenslotte vinden wij dat een gezonde levensstijl al bij de jeugd moet beginnen. Met die overtuiging hebben wij in 2017 dan ook de stichting ‘Vitam Doet Goed’ opgericht. Deze stichting organiseert uiteenlopende activiteiten om kinderen - de nieuwe generaties - bewust te maken van het belang van gezonde voeding.

We zijn blij dat er een vervolg komt van dit initiatief en kijken uit naar de volgende proefweek, die eind mei zal plaatsvinden op basisschool de Harlekijn in Blerick!

Bekijk de video

Download whitepaper: Vitaliteit op het werk