Skip to content
medium-1

Een warme trui, daar krijg je energie van!

11 feb 2022 |

Een betere wereld, daar gaan we toch voor? Wij geloven dat de grootste duurzame verbetering komt uit laagdrempelige acties die leiden tot bewustwording en direct resultaat. 'Warmetruiendag' op 11 februari is daar een mooi voorbeeld van.

Onder het motto ‘Verwarm jezelf, niet de wereld’ trekken honderdduizenden Nederlanders op deze dag een lekker warme trui aan, om vervolgens de verwarming een graadje lager te zetten. Met die ene graad stoten we 6% minder CO2 uit en besparen we 6% energie. Allemaal samen compenseren we daarmee op die ene dag het jaargebruik van drie Waddeneilanden. Die gezamenlijke impact, daar krijgen we dus energie van!

VGZ: Van Moskou naar Beijing met warme truien

In 2018 omarmde VGZ – een van onze opdrachtgevers – Warmetruiendag. De temperatuur werd op de VGZ-locaties in Arnhem, Eindhoven en Heerlen verlaagd van 22 naar 19 graden en iedereen werd opgeroepen zijn favoriete warme trui te dragen. Het resultaat: een besparing van 800 kg CO2, dat komt overeen met een treinreis van 8.000 km. Voor het idee: dat is even lang als de Transmongolië Express, een rit van Moskou naar Beijing.

VT_VGZ

Maak er een knusse kantoordag van!

Doe op vrijdag 11 februari ook mee aan Warmetruiendag: thuis óf neem het initiatief op je werk! Door als collega’s deel te nemen ben je samen lekker duurzaam bezig: Maatschappelijk verantwoord ondernemen was nog nooit zo knus! Omdat iedereen die dag zo’n fijne trui draagt – hét symbool van wat je zelf kunt doen voor een betere wereld - is de sfeer gegarandeerd gezellig.

Vitam doet mee, jullie ook?

Warmetruiendag

Het initiatief staat in lijn met waarde 5 uit De Vitam Vijf: Verantwoorde keuzes: we werken met respect voor mens, dier en milieu en streven continu naar positieve impact.

Lees meer over hoe Vitam haar verantwoordelijkheid neemt:New call-to-action