Skip to content
Saladebar vitam

'Doe mij maar vega!'

Het is een onderwerp dat in de afgelopen jaren wereldwijd steeds meer aandacht krijgt: onze vleesconsumptie. Met name het reduceren hiervan staat hoog op de agenda’s van verschillende (overheids)instanties, milieuorganisaties en van consumenten.

'Vlees centraal’

We zijn door de jaren heen verwend geraakt wat betreft het dagelijks eten van vlees. Het eten van vlees was zo normaal voor ons geworden, dat wij en onze ouders vaak vlees als uitgangspunt namen bij het bedenken van het avondeten. Daar omheen werden dan de ‘extra’ ingrediënten toegevoegd zoals aardappelen, rijst of pasta en (eventueel) wat groenten. We wisten niet beter, omdat we met de gedachte van ‘vlees centraal’ zijn opgegroeid en iedereen om ons heen dat ook zo deed.

Bewustwording is één

Het valt je misschien op, we praten in de verleden tijd: we wísten niet beter. Gelukkig zijn er al jaren verschillende instanties die consumenten wijzen op de schadelijke effecten van onze overmatige vleesconsumptie, met als doel om ons minder vlees te laten eten. Zo ken je misschien wel de Nationale Week zonder Vlees of de campagne Eetwissels van het Voedingscentrum die ons een zetje in de goede richting proberen te geven. Ook zijn er in de afgelopen jaren veel nieuwe producten op de markt gekomen ter vervanging van vlees.

Duurzaam naar minder vleesconsumptie

Om duurzame verandering in onze vleesconsumptie te realiseren, moeten we allemaal ons steentje bijdragen in de Eiwittransitie. Daarom delen we graag onze kennis en tips met je.

In dit E-book lees je over de transitie naar meer plantaardige eiwitten, onze veranderende eetgewoonten, de invloeden van onze vleesconsumptie op onszelf en onze planeet, onze adviezen over hoe je als organisatie je medewerkers verleidt tot verantwoorde keuzes en een aantal heerlijke (vegetarische) concepten. Vervolgens sluiten we af met meer tips om nóg duurzamer te eten en te drinken.

 

Download het gratis E-Book hier:

E-book doe mij maar vega

 

pexels-photo-1640777