Skip to content

BETER BIJ ONS EN VITAM: WEER EEN STAP VERDER

7 dec 2023 ||

Kortere ketens. Daar zetten we ons op verschillende manieren voor in. Onze samenwerking met Beter Bij Ons is hier een goed voorbeeld van. Al sinds de zomer van 2022 werken wij met deze partij samen. En de impact die we samen maken wordt steeds groter.

 

Hoe die samenwerking eruitziet?

Beter Bij Ons heeft Limburgse lokale producten en boeren in kaart gebracht, en heeft daarvan een groot aantal opgenomen in de gids streekproducten-limburg.nl. Voor onze dienstverlening bij Provincie Limburg vormt Beter Bij Ons de schakel tussen ons en de lokale partijen, zodat we lokaal kunnen inkopen en de ketens korter en transparanter worden. Goed voor de positie van de lokale producenten - vaak boerenbedrijven - en hun verdienmodel. Er zitten namelijk geen andere tussenschakels in de keten.

 

Ook lokale producten bij Mercedes-Benz Customer Assistance Center

Omdat deze samenwerking goed bevalt én we allebei nog meer stappen willen zetten om de ketens te verduurzamen, hebben we gekeken voor welke opdrachtgevers we nog meer op deze manier kunnen samenwerken. En dat werd het Mercedes-Benz Customer Assistance Center. Ook voor het restaurant van deze opdrachtgever kopen we de lokale producten in via Beter Bij Ons.

 

Het transport is goed geregeld

Deze opdrachtgever hecht veel waarde aan gezond eten en drinken voor de medewerkers. En dan het liefst eten dat van dichtbij komt. Uit de omgeving van Maastricht dus. Een heel praktische stap voor iedereen, want het pand van Mercedes-Benz bevindt zich bijna tegenover het provinciehuis. De leveringen van de producten kunnen dus in één rit gecombineerd worden. En dat scheelt heel wat foodmiles. Want voor het provinciehuis was er al een logistieke hub ingericht aan de rand van Maastricht. De producten worden vanaf deze hub in één levering naar het provinciehuis gebracht. Nu dus met het Mercedes-Benz Customer Assistance Center als extra stop. Zodat niet alle leveranciers afzonderlijk van elkaar de stad in rijden. Dat betekent efficiency, minder foodmiles en een lagere CO2-uitstoot. En natuurlijk genieten er nu nog meer gasten van de pure smaken van dichtbij!

 

Maar niet de laatste stap

Op deze manier dragen we samen met Beter Bij Ons en onze opdrachtgevers steeds meer bij aan kortere ketens en een lagere milieubelasting. En daar zijn we nog niet mee klaar. Want goed doen voor de wereld is nooit klaar. Dat is waar we bewust voor kiezen. Dat is Doing Good.