
Vitam en de Verspillingsvrije Week
Vandaag is de Verspillingsvrije Week van start gegaan, een initiatief van stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Met onze continue focus op het verminderen van voedselverspilling doen we hier natuurlijk graag aan mee. Zo delen we in onze restaurants op verschillende manieren informatie over dit onderwerp. Van interessante feiten tot tips om thuis verspilling tegen te gaan. En in de uitgifte geven we met kaartjes aan welke gerechten zijn gemaakt van overgebleven ingrediënten. Dit zijn ingrediënten die die dag nog bruikbaar zijn, maar geen bestemming meer hebben. Een uitdaging dus voor onze teams op locatie om die te verwerken in lekkere ‘no waste’-gerechten. Bovendien stimuleren wij onze locaties om in te kopen bij InstockMarket – een duurzame groothandel in reststromen en circulaire producten. Deze producten zijn dus al een keer gered van de verspilling en nog heel goed bruikbaar!
Zo maken we zowel onze eigen medewerkers als de gasten bewust van hoe je voedselverspilling kunt tegengaan. En dat je met overgebleven ingrediënten nog de lekkerste culinaire creaties kunt maken. En natuurlijk doen we dit niet alleen in de Verspillingsvrije Week, maar het hele jaar door!
Blijf op de hoogte met vitam
-
18 mrt 2025|Doing Good|CO2-reductie
Vitam's projectmanager MVO Angélique Wijnen over lokaal inkopen
Lees meer -
12 feb 2025|Good Food|Doing Food|Samenwerkingspartners|Doing Good|Nieuws
Samenwerking met groothandel Boerschappen
Lees meer -
11 feb 2025|Good Food|Doing Food|Doing Good|CO2-reductie
Ode aan peulvruchten: lekker, gezond en duurzaam
Lees meer