Skip to content
medium (33)

4 verrassende voordelen voor werkgevers van een vitaal bedrijf

13 sep 2018 ||

Steeds meer bedrijven investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun werknemers. Een trend waar we bij Vitam volledig achter staan!

Wanneer werknemers lekker in hun vel zitten, heeft dit niet alleen voordelen voor de werknemer zelf, maar ook voor het bedrijf waar hij of zij werkt. In deze blog zetten we vier voordelen voor werkgevers van een vitaal bedrijf op een rij.

1. Minder verzuim

Vitale werknemers zijn gezond, zitten vol energie en gaan met plezier naar hun werk. Om deze redenen zullen ze zich minder snel ziek melden dan iemand die niet lekker in zijn vel zit.

Uit onderzoek in 1984 van het TNO bleek al dat roken en stress redenen waren voor een hoger ziekteverzuim bij werknemers. En onderzoek uit 2018 laat zien dat vitaliteit verhogen zowel langdurig als kort ziekteverzuim met 15% doet verminderen.

Het TNO berekende in 2014 dat ziekteverzuim een werkgever gemiddeld €230,- per dag kost en dat kort verzuim in 50% van de gevallen binnen vier jaar tot langdurig verzuim leidt. De financiële gevolgen van een hoog ziekteverzuim zijn voor veel organisaties al reden genoeg om hun medewerkers te motiveren om vitaler te leven.

Arts computer

2. Hogere productiviteit

Werknemers gemotiveerd en productief houden, is voor bedrijven een grote uitdaging.

Door een gezonde lunch te faciliteren en voldoende ontspanning op kantoor en beweging gedurende de werkdag te stimuleren zorg je dat werknemers lekker in hun vel zitten.

En werknemers die lekker in hun vel zitten, zijn productiever! Zo concludeert onderzoek van de World Health Organisation dat gezonde voeding de productiviteit van medewerkers met 20% kan verhogen.

Beweging1

3. Beter imago

Een mooi logo en een flitsende website zijn belangrijk voor de uitstraling van een bedrijf. Maar werknemers zijn het échte gezicht van een onderneming. De visitekaartjes van vlees en bloed! En enthousiaste, vitale werknemers zijn goed voor het imago van je bedrijf.

Je verlangt van je verkopers dat ze zich representatief kleden wanneer ze op afspraak gaan. Maar een mooi pak zegt niet alles. Een stralende glimlach van een medewerker die vol energie en goede moed naar zijn afspraak gaat, dát is goed voor je imago!

En wanneer je werknemers met een klant een kop koffie drinken in de bedrijfskantine? Dan zal een inspirerende omgeving vol kleurrijke en verse producten, en een écht lekkere kop koffie, een positieve indruk achterlaten op je bezoek.

De vitaliteit verhogen van je medewerkers is daarmee ook investeren in het imago van je bedrijf.

4. Meer omzet

Een vitaal bedrijf genereert meer omzet dan een niet-vitaal bedrijf. Energieke verkopers met een stralende glimlach halen gemakkelijker de opdracht binnen en gemotiveerde werknemers zorgen dat de beloofde topkwaliteit met een glimlach geleverd wordt.

Dit alles heeft meer klanten en dus meer omzet tot gevolg!

Start met vitaliteit verhogen!

Overtuigd van de voordelen van vitaliteit en ben benieuwd naar de mogelijkheden om jouw bedrijf vitaler te maken door middel van gezonde en verantwoorde bedrijfscatering? Neem dan eens contact met ons op!

Benieuwd hoe je van jouw werkomgeving een gezonde(re) plek kan maken? Download de gratis whitepaper Vitaliteit op de (thuis)werkvloer!Download whitepaper: Vitaliteit op het werk