
Mag het een servetje minder?
Natuurlijk doen we er op onze locaties alles aan om afval zoveel mogelijk te voorkomen. We gaan daarom continu op zoek naar manieren om dit te realiseren. Een quick win bleek het minderen in het verbruik van servetten. Veel mensen hebben namelijk de neiging om meer servetten te gebruiken dan ze eigenlijk nodig hebben. Zonde, vinden wij! Daarom hebben wij in al onze restaurants een servethouder geplaatst die het overmatig gebruik van servetten tegengaat. De houder is zo ontworpen dat de gast maar één servet per keer kan pakken. Dit resulteert al snel in een vermindering van 25% tot 50%. En het draagt ook nog bij aan een betere hygiëne; je pakt één servet en raakt de andere niet aan. Bovendien vullen wij de houders met servetten die zijn gemaakt van 100% gerecyclede vezels en die we niet laten bedrukken. De houder zelf is gemaakt van 85% suikerriet. En wordt de houder overbodig op een locatie, dan gooien we die natuurlijk niet weg. Dan maken we er een van onze andere locaties blij mee. Kortom: alle kleine beetjes helpen, en met een goed systeem voorkomen we een hele berg afval!
Blijf op de hoogte met vitam
-
18 mrt 2025|Doing Good|CO2-reductie
Vitam's projectmanager MVO Angélique Wijnen over lokaal inkopen
Lees meer -
12 feb 2025|Good Food|Bedrijfsleven|Overheid|Doing Food|Samenwerkingspartners|Doing Good|Nieuws
Samenwerking met groothandel Boerschappen
Lees meer -
11 feb 2025|Good Food|Bedrijfsleven|Doing Food|Doing Good|CO2-reductie
Ode aan peulvruchten: lekker, gezond en duurzaam
Lees meer