Skip to content

Onze duurzame dienstverlening bij KWR

13 mei 2023 ||

 

Sinds 2015 verzorgen wij de dienstverlening bij KWR Water Research Institute in Nieuwegein. Dit kennisinstituut staat voor verstandig omgaan met natuur, grondstoffen en energie. Duurzaamheid heeft dus een centrale rol in deze organisatie. Dat is in alles terug te zien. Ook in het mooie transparante gebouw, waar veel externe bezoekers worden ontvangen. Als facilitaire horecadienstverlener leveren wij hier een bijdrage aan met een duurzaam en gezond assortiment en een verantwoorde bedrijfsvoering.

 

We bieden een vegetarisch assortiment

In de coronatijd kwam KWR met het verzoek om een stapje verder te gaan in de verduurzaming van het aanbod en een volledig vegetarisch aanbod te presenteren, zowel in het restaurant als in de banquetingdienstverlening. Een verzoek dat past bij onze eigen visie ‘vitale mensen in een vitale wereld’. Hoewel wij op onze locaties meestal wel vlees en vis aanbieden – in beperkte mate – vonden we dit een mooie uitdaging. Ook onze medewerkers op deze locatie waren enthousiast. Groente en fruit hebben al de hoofdrol in ons assortiment, dus daarmee konden zij nog verder experimenteren. Daarvoor halen ze nog extra inspiratie uit magazines, ons interne communicatieplatform, internet en door veel zelf te proeven. En met succes: met hun creativiteit maken zij heerlijke, gevarieerde gerechten waarin het vlees niet wordt gemist door de gasten.

 

Nog meer duurzaamheid

Deze keuze voor een vegetarisch assortiment is goed voor de gezondheid, het milieu en het dierenwelzijn. Maar de duurzame insteek beperkt zich niet tot het eten en drinken. Ook in onze werkwijze hebben we aandacht voor onze leefwereld. Zo kopen we geen per stuk verpakte producten in; kaas en ander broodbeleg presenteren we op mooie schalen. Daarmee beperken we de hoeveelheid plastic afval. Daarnaast is er een binnentuin bij het gebouw waar onze medewerkers zelf groente en fruit kweken. Die ze vervolgens verwerken in de gerechten. Duurzaam én supervers dus!

 

En we gaan duurzaam door!

Met veel plezier zetten onze medewerkers zich iedere dag in om de gasten bij KWR met lekker, gezond en verantwoord eten en drinken te verrassen. En dit blijven zij doen door continu op zoek te gaan naar manieren om extra bij te dragen aan een vitalere wereld én tevreden gasten. Want die zien we natuurlijk het liefst!