Skip to content

Nationale Klimaatweek

29 okt 2022 |

Van 31 oktober tot en met 6 november is de Nationale Klimaatweek. Daar besteden we bij Vitam natuurlijk veel aandacht aan. En waarom is dat zo natuurlijk voor Vitam? Omdat wij als ondernemende cateraar werken aan vitale mensen in een vitale wereld en ondernemen met respect voor mens, dier en milieu. Dat betekent dat we de klimaatimpact van onze dienstverlening beperken. De productie van eten en drinken heeft een grote impact op het klimaat, en we ontvangen wekelijks meer dan 140.000 gasten in onze restaurants. We kunnen dus behoorlijk wat bereiken als we milieuvriendelijk werken.  


Terugdringen voedselverspilling en afval 

We beperken voedselverspilling en afval. Dit doen we bijvoorbeeld door zo min mogelijk monoverpakkingen aan te bieden en door overgebleven ingrediënten te verwerken in het menu van de volgende dag. Ook zijn we gestopt met het gebruik van rietjes om afval te verminderen. 

Koken met de seizoenen mee 

We werken met het seizoenenkompas en zetten iedere maand een seizoensheld in de spotlight. ‘Het seizoen is de basis’ is niet voor niets één van De Vitam Vijf. 

Minder vlees 

We verleiden onze gasten om minder vaak vlees te eten. De productie en consumptie van vlees en dierlijke producten hebben namelijk de grootste impact op het klimaat en de CO2-uitstoot. Dit verleiden doen we door groente en fruit de hoofdrol te geven in ons assortiment en door altijd een vegetarische of veganistische keuze aan te bieden en deze extra aantrekkelijk te presenteren.   

Zeg nee tegen CO2 

Met de module Zeg nee tegen CO2 geven we gasten meer inzicht in de duurzame eetkeuze en creëren we bewustwording over het dagelijkse voedingspatroon. Dit doen we onder andere met combideals met een lage CO2-uitstoot, door in het buffet bordjes te plaatsen met daarop de CO2-impact van een bepaald gerecht en door met signing aan te geven welke gerechten duurzame eetkeuzes zijn.  

 

New call-to-action