Skip to content

Goed werkgeverschap

Bij Vitam staan we voor goed werkgeverschap. We vinden het belangrijk om goed voor onze medewerkers te zorgen en een bedrijfscultuur te creëren waarin iedereen zich veilig en vertrouwd voelt. Zodat zij zich prettig voelen en beter in staat zijn onze missie uit te dragen.

En dat betekent dat we veel tijd en aandacht besteden aan de vitaliteit en ontwikkeling van onze medewerkers en aan de onderlinge sfeer. We plaatsen de mens dus centraal. Logisch, vinden wij, daar draait het tenslotte om in onze dienstverlening. Want met alleen lekker en gezond eten kom je er niet; voor de complete horecabeleving zijn mensen nodig. En die mensen verdienen het om aandacht en vertrouwen te krijgen, zodat zij goed kunnen omgaan met de vrijheid en ruimte die ze krijgen om de dienstverlening op hun locatie in te vullen.

Goed werkgeverschap betekent voor Vitam ook dat we helpen als er tegenslagen zijn. Die zijn er momenteel voor sommige medewerkers door de stijgende prijzen van onder andere boodschappen en energie. Daarom bieden wij hun de helpende hand. Dit doen we op uiteenlopende manieren. Zo hebben wij al onze medewerkers een extra financiële bijdrage gegeven, als steuntje in de rug én als blijk van waardering voor hun inzet. Daarnaast hebben we een keuzemenu samengesteld met diverse opties waaruit de medewerkers zelf selecteren wat hen het meest helpt. De opties lopen uiteen van de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden flexibel in te zetten en tips om goed met geld om te gaan tot workshops om thuis voordelig te koken. Ook is er juist nu nog meer aandacht voor de vitaliteit van onze medewerkers, zodat zij eventuele zorgen beter het hoofd kunnen bieden. En omdat iedereen het verdient om er even tussenuit te gaan en dat voor sommigen niet meer mogelijk is, hebben we een jaar lang een vakantiehuisje gehuurd. Medewerkers kunnen zich aanmelden voor een verblijf van een midweek of weekend – mét boodschappenpakket als welkom. Dat dat wordt gewaardeerd blijkt wel uit het feit dat het huisje binnen een week bijna helemaal volgeboekt was voor 2023.

Zó zorgen wij voor onze mensen!