Duurzame lunch met regionale producten
Het verkorten van de ketens. Daar zetten we ons voor in. En dat doen we op verschillende manieren. Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking met onze opdrachtgever Brabant Water, die zich heeft geconformeerd aan de intentieverklaring Biologische en lokale Inkoop Bedrijfscatering – een project van Provincie Noord-Brabant en Bionext. Dit betekent dat Brabant Water de intentie heeft om 50% biologische en/of lokale producten in de bedrijfscatering op te nemen voor 2026. Met onze focus op bijdragen aan het verduurzamen van de ketens voelde het voor ons als vanzelfsprekend om hieraan mee te werken.
Natuurlijk zijn we gedreven om dit zo goed mogelijk te doen. Daarom hebben we niet alleen gekeken welke producten van ons oorspronkelijke assortiment we konden omzetten naar biologisch, maar hebben we gezocht naar manieren om nog meer in te zetten op regionaal. Daarmee gaan we nog een stap verder dan uit Nederland (lokaal). We doen dit met regionale (biologische) producten via Beukk (Beter Eten Uit de Korte Keten). Deze partij heeft als doel de keten zo kort mogelijk te maken. Een mooie samenwerking! En dat hebben we dinsdag 16 januari ervaren. Op de locatie van Brabant Water in ’s-Hertogenbosch vond een duurzame lunch plaats. Daar vertelden drie lokale producenten – aangesloten bij Beukk – over hun mooie producten: Tuinderij de Es in Haaren, De Dobbelhoeve in Udenhout en Bijzonder Brabants in Deurne. Natuurlijk konden de gasten daarna genieten van de heerlijke gerechten die ons team op locatie met deze producten had gemaakt. Voor de gasten een leuke kennismaking met deze verse regionale producten, en voor ons weer een stap in het verduurzamen van de voedselketen. It's good doing food.