Gezond bedrijfsrestaurant

Tegenwoordig is een sfeervol bedrijfsrestaurant een inspirerende plek waar medewerkers graag komen. Voor een lekkere lunch – maar ook een gezond tussendoortje – is er een uitgebreid aanbod aan kwalitatieve producten en vers bereide gerechten. Er wordt bijgepraat met collega’s en opgeladen voor de tweede helft van de werkdag. Ook is het een plek om bij elkaar te komen voor een kort overleg onder het genot van een goede kop koffie of thee, met een glimlach gezet door een enthousiaste horecamedewerker.

Gelukkig is dit beeld binnen veel organisaties steeds vaker norm dan uitzondering. In onze meer dan 250 bedrijfsrestaurants verleiden we dagelijks onze gasten – met goed en lekker eten – tot de gezonde en verantwoorde keuze. Als ondernemende bedrijfscateraar leveren we op die manier een waardevolle bijdrage aan ons doel: vitale mensen in een vitale wereld. 

VITAM Bedrijfsrestaurant

Lekker en gezond eten vormt de basis. Maar onze dienstverlening gaat veel verder dan dat. In een bedrijfsrestaurant van VITAM staan de volgende pijlers centraal: 

Lekker eten

Genieten van goed eten staat in onze bedrijfsrestaurants centraal. Eten moet in de eerste plaats lekker zijn! Zo zorgen we ervoor dat de gezonde en verantwoorde keuze ook de meest aantrekkelijke wordt. In VITAM bedrijfsrestaurants bereiden onze chefs dagelijks hun gerechten met de beste verse producten, waarbij ze zich laten inspireren door het Nederlandse seizoen. Bijkomend voordeel van verse bereiding op locatie, is dat de chefs makkelijk een gerecht kunnen aanpassen naar de wensen en (dieet) behoeften van de individuele gast.   

Vitaliteit stimuleren

Wat we eten en drinken heeft invloed op onze eigen vitaliteit én die van onze wereld. Daarvan zijn steeds meer mensen zich bewust. Als cateraar van bedrijfsrestaurants waar dagelijks tienduizenden gasten eten en drinken, vinden wij het niet meer dan logisch dat wij onze verantwoordelijkheid nemen. Sterker nog, met die gedachte is VITAM in 2003 opgericht. 

Ondernemende bedrijfscateraar

Het restaurant op een bedrijfslocatie moet aansluiten bij de identiteit van de organisatie en deze versterken. In co-creatie met onze opdrachtgever bepalen we de invulling van het bedrijfsrestaurant, maar kijken we ook hoe wij met onze dienstverlening kunnen bijdragen aan de maatschappelijke doelstellingen van de organisatie. Bijvoorbeeld op het gebied van vitaliteit en duurzaamheid of medewerkerstevredenheid en ‘employer branding’. 

Onze samenwerkingen

We werken samen met diverse partners aan onze missie: vitale mensen in een vitale wereld

Food Pioneer Peter Nass

Food Pioneers

Creativiteit en innovatie in de VITAM bedrijfsrestaurants worden aangejaagd door onze Food Pioneers. Deze chefs-plus ondersteunen, inspireren en motiveren op culinair gebied. Ze zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om te verrassen, te verleiden en te verwennen. En dat vertaalt zich in een uniek aanbod met bijzondere producten en vernieuwende concepten. Het resultaat: recepten waar we van genieten en gezond eten dat smaakt naar meer. 

Bedrijfscatering bij Provincie Groningen

Sinds 2015 verzorgt VITAM de bedrijfscatering voor ruim 900 medewerkers van de Provincie Groningen. Hospitality is één van de belangrijkste speerpunten van de samenwerking en als resultaat won de afdeling Facilitaire Zaken in 2018 de Facility Beleving Award!

VITAM Bedrijfscatering bij Provinciehuis Groningen

Nieuwe invulling van het bedrijfsrestaurant?

Benieuwd hoe lekker eten in het bedrijfsrestaurant op jouw locatie een bijdrage kan leveren aan de vitaliteit van je medewerkers? Ben je zoek naar een ondernemende, gastvrije bedrijfscateraar of toe aan een gezonder of duurzamer alternatief? We maken graag vrijblijvend kennis met je bij één van onze restaurants. 

 

Laatste nieuws en blogs

  • Hoe zit het met suiker? Een spoedcursus...

    Wanneer het gaat over gezond eten of over het behouden van een gezond gewicht dan wordt suiker daar zo zoetjes aan altijd wel bij betrokken. Maar betekent dat dan dat suiker per definitie ongezond is en dat je er niets meer van moet eten? Of kan een appel weer wel omdat daar dan natuurlijke suikers in zitten? We duiken er graag eens wat dieper op in […]

  • De eiwittransitie, voor duurzame balans

    Eiwitten zijn nodig voor een gezond lichaam, dat is een feit. Inmiddels is het echter ook een feit dat we de manier waarop we ons eten produceren en consumeren, drastisch moeten veranderen. Althans, willen we de groeiende wereldbevolking van voldoende eiwitten blijven voorzien zonder ons milieu verder schade toe te brengen. Precies in dat kader wordt steeds vaker het onderwerp ‘eiwittransitie’ genoemd, ook waar het gaat om onze dienstverlening. Maar wat betekent het nu precies en wat moeten we dan veranderen? […]

  • VITAM’s nieuwe circulaire servicekantoor symbool voor visie op toekomst

    […]

Contactformulier Bedrijfsrestaurant

Vraag je je af hoe een VITAM bedrijfsrestaurant voor jouw organisatie eruit kan zien? Laten we kennismaken en samen sparren over de mogelijkheden op jouw locatie! Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Bedrijfscateraar VITAM