Skip to content
medium (24)-1

Prof. dr. Jaap Seidell: 'Het bedrijfsrestaurant kan helpen bij gedragsverandering'

10 dec 2019

Onze gezonde eetcultuur is sinds de jaren 50 schrikbarend achteruit gegaan. Besteedden we toen nog gemiddeld twee uur aan koken en eten; vandaag de dag is dat gedaald tot tussen de 12 en de 20 minuten. Mensen willen nu gemakkelijk, lekker en goedkoop eten, en dat resulteert maar al te vaak in geprepareerde maaltijden die dan voor de tv of lopend naar de trein naar binnen worden gewerkt. Aan de andere kant zien we steeds beter in hoe belangrijk onze voeding voor ons is... 

Maar hoe stimuleer je dan gezonde gedragsverandering? En welke rol vervullen wij daar als cateraar in? Onze commercieel directeur Rob Besseling ging over het onderwerp in gesprek met prof. dr. Jaap Seidell, als hoogleraar Gezondheidswetenschappen verbonden aan de faculteit der Bètawetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Lees het interview met Jaap Seidell in ons online magazine INSIGHTS

Jaap Seidell

 

Benieuwd hoe je van jouw werkomgeving een gezonde(re) plek kan maken? Download de gratis whitepaper Vitaliteit op de (thuis)werkvloer!Download whitepaper: Vitaliteit op het werk