Skip to content

Dutch Food Week: Spotlight voor gezond en duurzaam eten in Vitam’s restaurants bij Belastingdienst en Politie

Van 7 t/m 16 oktober laten alle cateraars van het Rijk in hun bedrijfsrestaurants zien hoe zij werken aan gezond en duurzaam eten. Dit doen zij in het kader van de Dutch Food Week dat dit jaar als thema heeft: Wat eten we? Vitam - verantwoordelijk voor alle bedrijfsrestaurants van de Belastingdienst en een deel van de Politie - bedacht een smakelijk programma dat zowel ingaat op de gezonde als de duurzame aspecten van eten en drinken.

Dat wat we iedere dag eten en drinken heeft invloed op onze vitaliteit. Daar zijn we ons steeds sterker van bewust. Maar de keuzes die we daarin maken hebben ook hun duidelijke impact op ons milieu. Gezond en duurzaam eten gaat dus hand in hand. Vitam vindt het niet meer dan logisch om haar verantwoordelijkheid te nemen en haar gasten te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl. Dat doet de cateraar niet door haar gasten iets op te leggen of keuzes te ontnemen, maar juist door te laten zien dat gezond en duurzaam eten minstens zo lekker is. De landelijke campagne Dutch Food Week is een uitgelezen moment om dat op een smakelijke manier extra kracht bij te zetten.

Smakelijk programma

Medewerkers van de Belastingdienst en Politie kunnen deze week bijvoorbeeld Vitam's vegan mayo, een vegetarische cheeseburger en gezonde smoothies proeven. Ook is er veel aandacht voor het kleurrijke palet aan groenten dat Nederland rijk is en worden gasten geïnspireerd om vaker seizoensgroenten op het menu te zetten: dan zijn de groenten op hun best, het zorgt voor gezonde variatie én is het beste voor het milieu. Met die reden koopt Vitam tenminste 95% van haar groenten en fruit in met energielabel A en B, waarvan 75% groente en fruit van Nederlandse bodem.

Dutch Food Week 2019-narrowcasting-1

Benieuwd hoe je van jouw werkomgeving een gezonde(re) plek kan maken? Download de gratis whitepaper Vitaliteit op de (thuis)werkvloer!

Download whitepaper: Vitaliteit op het werk